Húsvétra hangolódva

2023.04.01. 08:00

Keresd a nyuszit Alapon

Ezúttal nem Alsószentiván, hanem a szomszédos település, az Alap Községért Egyesület kezdeményezéséről szeretnénk írni, méghozzá az elnök, Takácsné Bense Erika tolmácsolásában.

Kecskés Zoltán

Április 5-ig kereshetik a gyerekek a nyuszikat a településen.

Fotó: Kiss Ágnes

A helyi civil szervezet összefogása nyomán idén is megrendezik a községben a nyuszi kereső játékukat, amely már március 26-tól sikeresen fut. A részletekről az elnökkel beszélgettünk.

– Ötletünk alappillérei között az aktivitás és a hagyományok ápolása szerepelt. Ez a szemlélet az Alap Községért Egyesület filozófiájába is tökéletesen beleillik, hiszen a célunk a település egész lakosságát megmozgató közösségi rendezvények megszervezése, amely jó alkalom a helyi lakosok számára az ismerkedésre, kapcsolatteremtésre. Ezt testesíti meg a „Keresd a nyuszit Alapon" című húsvéti játékunk is, melynek lényege, hogy a falu több pontján lévő számozott nyulakat, mielőbb megtalálják a gyerekek, akik ezeket lefotózva vehetnek részt a játékban.  A leggyorsabb és legtöbbet megtaláló  kapja a legértékesebb ajándékot. A játék egészen április 5-ig tart – mondta Takácsné Bense Erika.

Forrás: Kiss Ágnes

Hozzátette azt is, hogy szerencsére kezdeményezésünk nyílt fülekre talált.

– Az egyesület tagjaival megkerestük azokat az embereket, akik szívesen részt vennének azzal, hogy előkertjükbe kis dekorációval nyuszit tesznek. Első évben még az általunk fából készült nyulakat használtuk. Ebben az évben már sokan saját maguk készített dekorációval díszítenek. Ezzel a kis játékkal kicsit a falut is dekoráljuk húsvétra, emelve ezzel a húsvéti hangulatot!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában