Papírszínház

2023.04.05. 19:30

Csengetéssel kezdődött a mese a VMK Tolnai utcai könyvtárában (Videóval!)

Különleges foglalkozásra invitálta a telekis kisdiákokat Kalincsákné Molnár Zsuzsanna, a tagkönyvtár vezetője, aki interaktív, élménydús órával ajándékozta meg a fiatal nebulókat. A papírszínház elnevezésű eseményen, a gyerekek játszva tanulhattak, okosodhattak, miközben elsajátították a színházi illemszabályokat is.

Kecskés Zoltán

A Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola első osztályos tanulói nagyon élvezték az interaktív előadást.

Fotó: Kecskés Zoltán

Az intézményvezető a foglalkozás előtt lapunk érdeklődésére kitért a papírszínház bemutatására, eredetére, de elsősorban arra helyezte a hangsúlyt, hogy milyen fejlesztő hatása van a mesehallgatásnak a gyermekek képességeire. Mint mondta, a fakeretben mozgatható nagyméretű lapok segítségével a mesélő, a gyerekekkel szembefordulva, a lapok mozgatásával, az ebből eredő játékkal és ennek drámai hatásával igazi színházi élménnyé változtatja a hagyományos meseolvasást.

Időközben az első osztályos korú gyerekekből álló sereg is megérkezett, így gyakorlatban is láthattuk-hallhattuk a „gyorstalpalón" tanultakat. A Hogyan került csillag az almába? című mese feldolgozása közben a gyerekek nyújtózkodtak, ágaskodtak és akár csak a kis mag a mesében el akarták érni a  ragyogó csillagokat. Ám sem a telekiseknek, sem hősünknek (kis mag) nem sikerült. Ekkor egy tündér sietett a segítségére, és megígérte neki, hogy teljesíti a kívánságát, de ahhoz előbb meg kell erősödnie. Kalincsákné Molnár Zsuzsanna ezt követően a hallgatósága elé tárta a mese üzenetét. Elmondta, hogy a gyümölcsbe zárt apró magocska a kíváncsiság, a küzdelem szépségét példázza és arra tanít minket, hogy miként állítsunk nagy célokat magunk elé, amik lehet hogy elsőre nem sikerülnek, de idővel ha kitartóak vagyunk teljesülni fognak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában