A rekeszizmok edzésben voltak

2023.03.28. 15:00

Nevetéstől zengett a kálozi Mozi

Fazekas Mihály meséjét, a Lúdas Matyit hozta el a megye déli részére, Kálozra vasárnap a sárkeresztúri Sárkör Színtársulat, akik január óta megfordultak a megye több településén és a fővárosban is.

Kecskés Zoltán

„Háromszor veri ezt kenden Lúdas Matyi vissza!”

Forrás: Faluház

A mindenki által szeretet és ismert történet a gonosz uraságról, és a furfangos libapásztorról szól. A darab rendezője nem más, mint a Vörösmarty Színház színművésze, Kozáry Ferenc. Akik már látták a különböző helyszíneken a darabot tudják, hogy igazán nívós előadásról beszélünk. 

A humor és a táncos elemek sem maradhattak ki az előadásból.

Ahogy azt a helyi faluház közművelődési szakemberétől, Karácsony Andrástól megtudtuk, immáron ötödik alkalommal adta elő Lúdas Matyi című darabját a sárkesztúri Sárkör színtársulat Kálozon a Moziban. Mintegy százan voltak kíváncsiak az előadásra, ami igazán mulatságosra sikerült. A gyerekek, felnőttek hahotázásától zengett a mozi, kiváló előadás volt. A szereplők nagy beleéléssel, profizmussal adták elő a klasszikus darab feldolgozását, mely könnyen fogyasztható mint tartalmában, mint terjedelmében minden korosztály számára. 

Az előadást követően a szereplők a tréfálkozást még a Faluházban tartott vendéglátás során is csak fokozták. Nagyon jól összekovácsolódott közösség, hatalmas élmény volt a produkciójuk!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában