Reméljük, ültetnek helyette másikat

2023.03.27. 11:30

Kivágták a Budai úti fát: minden nap itt pihent meg egy bácsi

A Budai úti nagyáruház parkolójának szélén állt és adta az árnyékot hosszú évek óta egy fa. Olvasónk szerint minden nap itt, a fa árnyékában pihent meg egy bácsi. Most már nincs meg a kedvenc pihenőhelye.

Házi Péter

Laikusként nem tudni, miért kellett a régi fát kivágni a parkoló szélén

Fotó: Házi Péter / FMH

A Budai úton egykor gyalogsági laktanyák álltak, ahol aztán később a szovjet katonák is állomásoztak. Részben ezeknek az épületeknek a helyén épült meg annak idején az Interspar. Az előírások szerint a régi laktanya egy fal- illetve kerítés részletét meghagyták a nagyáruház építésekor. Emellett a falrészlet mellett állt az az idősebb fa, amely feltehetően már az áruház építésekor is itt álhatott, ugyanis a törzsének a szokásos szabvány méretnél jóval nagyobb helyet hagytak a térkő lerakásakor. 

Olvasónk szerint a szóban forgó fát a napokban valamiért kivágták. A bejegyzés készítője egy fotót is lőtt a lakása ablakából: a fotón látható a kivágott fa tönkje és a bácsi, aki immár a fa hiányában is, de ott üldögél a régi, megszokott helyen. 

Fotós: Olvasó

Amint a Fehérvári vagyok közösségi oldalon a fotót megosztó illető lapunknak elmondta, különösen a nyári, melegebb időszakban volt rendszeres ez a látvány: a bácsi minden nap itt pihent meg. Azt nem tudni, hogy hajléktalan emberről van-e szó, mindenesetre gyakran hozott ide, az áruházba visszaváltani üvegeket. Amint olvasónk mondta, számára nem derült ki, miért vágták ki néhány nappal ezelőtt a fát a parkoló szélén, ugyanis látványra nem tűnt betegnek. Reméli, ültetnek helyette majd másikat, bár az hosszú időbe telik, mire abból újra árnyas fa lesz majd.

Kérdésünkkel, miszerint mi indokolta a fa kivágását, megkerestük az áruházlánc sajtóosztályát, is. Ha választ kapunk, természetesen frissítjük írásunkat.

Fotós: Házi Péter / FMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában