„Nyuszi hopp, nyuszi hopp..."

2023.03.27. 17:00

Apró kezek alkottak Martonvásáron

Húsvét közeledtével csodaszép nyuszik készültek szombat délelőtt a Brunszvik-Beethoven Kulturális Központban. A lelkes gyerekek jobbnál-jobb kézműves alkotásokat formáztak a Fejér Termék 2020-as pályázat győztese, Halminé Göcs Katalin kerámiakészítő foglalkozásán.

Kecskés Zoltán

Készülnek a nyuszikák.

Fotó: MartonKult

Ahogy azt a MartonKult munkatársaitól megtudtuk, nagy volt az érdeklődés a Piac + Program keretében meghirdetett kézműves eseményre szombat délelőtt. Amíg a felnőttek finom sajtokat, ínycsiklandó savanyúságokat vagy éppen házi sonkát, zöldséget szereztek be az ebédhez a kisváros legszebb terén, addig  a BBK épületében  egyre-másra születtek az ünnepi asztal díszei, a kis nyuszikák. Bárki benézhetett és mindenféle előképzettség nélkül kézművesedhetett.

A szombati alkotások egy képen. Hamarosan pedig kiégetik és kifesti őket Halminé Göcs Katalin és teljes színpompában fognak ragyogni az ünnepi asztalon.
Forrás: MartonKult

Mint azt Halminé Göcs Katalin foglalkozásvezető elmesélte, az elkészült alkotásokat a következő 1-2 hétben  kiszárítja, kiégeti és lefesti Csudacserép Fazekasműhely névre keresztelt ercsi otthonában, és visszajuttatja azokat a kis művészpalántáknak húsvét ünnepére. Úgy gondolom, a képek önmagukért beszélnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában