Frissen Fejérből

2023.03.23. 16:50

Amikor a tuberkulózis Székesfehérváron is megjelenik...

A tuberkulózis (tbc) elleni küzdelem világnapja adja az apropóját annak az országos vándorkiállításnak, amelyet a Magyar Nemzeti Múzeum a Semmelweis Orvostörténeti Múzeummal és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézettel közösen hozott létre.

Szanyi-Nagy Judit

A magyar tüdőgyógyászatnak is vannak érdemei a tuberkulózis visszaszorításban

Fotó: Unger Tamás / Vas Népe

A tárlat célja, hogy bemutassa az egykor rettegett kór történetét, valamint a diagnosztika, a terápiás módok, a megelőzés és a gondozás egyre fejlettebb módszereit – olvasható az MTI-n. A kiállítás keretében hét óriásposzter nyújt betekintést egy-egy, a tuberkulózishoz köthető szakmai témakörbe, amelyek összességüket tekintve szervesen kapcsolódnak egymáshoz, így kaphatnak a látogatók egy teljesebb képet a tbc-ről. 

A vándorkiállítás első állomása az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet, ezt követően a többi között Szolnokon, Győrött, Debrecenben, Pécsett, Tatabányán és Székesfehérváron is láthatók lesznek a poszterek – összesen 11 kórházban, három héten keresztül. A fehérvári tárlatnyitó pontos időpontja egyelőre még nem ismert.

A  tuberkulózis elleni küzdelem világnapja március 24-e.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában