Gasztroklub

2023.02.13. 14:32

Terítéken a hagyomány a Lamberg pincében

Az Ezerjó Nyugdíjas Egyesület közreműködésével Gasztroklub rendezvénysorozat zajlik a móri Lamberg pincében.

Palocsai Jenő

A svábok egészen más kolbászt és hurkát készítettek és késztenek még ma is, és persze az elnevezések is mások, ám ezeket is megtudhatják az érdeklődők

Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

A szervezők célja, hogy át tudják adni örökségünket utódaiknak, bízva abban, hogy a hagyományos kvircedli és tájjellegű gasztrokultúra fennmarad. A kiváló rendezvényhelyszínen igyekeznek megismertetni a fiatalokkal az elődök megmaradt receptjeit, legyenek azok sváb ételek vagy sütemények.  

A Gasztroklub első fogása a január végén tartott program volt, ahol farsangi süteményekkel ismerkedhettek meg az érdeklődők. Most, február 16-án este hatkor a disznóvágás hagyományos ételeinek világába nyerhetnek betekintést azok, akik ellátogatnak Lamberg pincéhez. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában