A „Helyes testtartás kialakítása a gyermekeknél”

2023.02.08. 17:06

Egy délután a helyes testtartásért a Jáky József Technikumban (videó)

Szakmai felkészítést tartottak kedd délután a Székesfehérvári Szakképzési Centrum Jáky József Technikum tornacsarnokában.

Déri Brenda

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A „Helyes testtartás kialakítása a gyermekeknél” névre hallgató felkészítő foglalkozás céljaként tűzte ki, hogy edukálja a székesfehérvári óvodapedagógusokat és testnevelő tanárokat. A kezdeményezés elsőként 2018-ban mutatta meg magát, de a szervezők szeretnék idéntől rendszeresíteni és minden évben megtartani.

A résztvevő pedagógusokat Östör Annamária, egészségügyi és sporttanácsnok köszöntötte, majd Somhegyi Annamária, az Országos Gerincgyógyászati Központ prevenciós igazgatója tartott egy rövid, elméleti összefoglalót a helyes testtartás kialakításának lépcsőiről. Hangsúlyozta továbbá, hogy azért is kiemelten fontos a helyes testtartás a gyermekeknél, mert rengeteget kell ülő helyzetben tartózkodniuk, amit sokszor görnyedten tesznek, ez azon túl, hogy nem esztétikus, egészségtelen is. 

Ezt követően Mayer Ágnes, megmutatta, hogy a korábban ismertetett elmélet hogyan működik a gyakorlatban. Az alapoktól kezdve bemutatta a pedagógusoknak a lépéseket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában