Frissen Fejérből

2023.02.09. 11:30

Bicske és a velencei-tavi települések is feljebb húzzák a Fejér vármegyei ingatlanátlagárat

Lényegében Budapest elővárosainak számítanak a vármegyei északibb városok, falvak, ezek húzzák is felfelé az ingatlanátlagárakat. Persze a vármegyeszékhely mellett.

Szanyi-Nagy Judit

A Velencei-tó környéki települések ingatlanárai is felfelé kúsznak

Forrás: NZP / Fejér Megyei Hírlap

Az értékesítők a 2022-es értékesítési adatok alapján 2 százalékpontos emelkedést tapasztaltak a 2021-es adatokhoz képest, ami a gyakorlatban azt jelenti: átlagosan 95 négyzetméteres ingatlanokat vásároltak Fejér vármegyében a vevők, jellemzően 31 millió forint feletti áron – mondta Benedikt Károly, a Duna House PR- és elemzési vezetője a Világgazdaságnak.

A cikkből kiderül, Fejér vármegye legkedveltebb része továbbra is Székesfehérvár és környéke, ám a szinte a főváros agglomerációjának számító velencei-tavi települések és Bicske népszerűsége, jelentősége is hozzájárul a megyei átlagár növekedéséhez.

Érdekesség, hogy 2021-ben Fehérvár volt az egyik legdrágább vármegyeszékhely a KSH adatai szerint, ám 2022-ben a használt ingatlanok árának rangsorában már "csak" a negyedik helyen szerepelt. Tavaly átlagosan 484 ezer forintos négyzetméteráron keltek el a Fejér vármegyei panelek, a vármegye székhelyén pedig 569 ezer forint volt a négyzetméterenkénti átlagáruk. A házgyári lakások kategóriájában a második legdrágább település Bicske és Dunaújváros volt, ahol átlagosan 366 ezer forintos négyzetméteráron lehetett panellakást kapni – olvasható a VG összeállításában.

S noha a panellakások a vidéki ingatlanpiacon – elsősorban alacsony fenntartási költségük miatt – reneszánszukat élik az áremelkedés mellett is, tavaly az ingatlanos tranzakciók 70 százalékát családi házra kötötték a vásárlók, átlagosan 285 ezer forintos négyzetméterárral számolva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában