Idén is Maroshegyen nyitották

2023.02.25. 14:30

Az egészség megőrzéséhez szükség van a szűrővizsgálatokra is

Baráth Eszter

Számos vizsgálaton vehettek részt az év első szűrőnapjára érkezők

Fotó: Nagy Norbert

Általános állapotfelmérést, kardiológiai és bőrgyógyászati vizsgálatokat, testösszetétel meghatározást, csontsűrűség mérést, dietetikai tanácsadást és boka-kar index meghatározást végeztek a szakemberek a székesfehérvári önkormányzat és a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda szervezésében megvalósult szűrőnapon. Az egészség- és prevenciós programon körülbelül száz fő érkezett a vizsgálatokra a harmincastól egészen a hetvenes korosztályig.

– A szűrőnapok egyrészt az egészségtudatosság szempontjából fontosak. Azt tapasztaljuk, hogy ilyenkor, a tavasz közeledtével többen foglalkoznak az egészségükkel – fogalmazta meg az ilyen napok egyik fontosságát Keresztury Lászlóné, a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda szakmai vezetője. Mint mondta, a program minden korosztály számára nyitott, de elsősorban azokat várják, akik munka miatt hétköznaponként nem tudnak elmenni hasonló vizsgálatokra.

Szilvási-Grund Helga, a Gárdonyi Géza Művelődési Ház igazgatója szintén fontosnak tartja a perevenciót, a megelőzést, éppen ezért örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a kulturális programok mellett a szűrővizsgálatoknak is helyet tudnak biztosítani.

Az elkövetkezendő hónapokban több városrészbe is ellátogatnak a szakemberek, hogy az ott élőknek is lehetőségük legyen részt venni az ingyenes szűrővizsgálatokon.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában