Zenészbál

2023.01.20. 16:30

Újraélesztenek egy hagyományt Előszálláson

A hétvége szombatján 18 órai kezdettel ismét zenészbált tartanak. A korábban nagy hagyománnyal rendelkező ceremóniát Farkas László a helyi fiatalok segítségével kelti életre.

Kecskés Zoltán

Ismét zenészbált tartanak Előszálláson.

Forrás: Szervező

Farkas László a zenészbál megálmodója, főszervezője és Kanik Péter az Előszállási Ifjúsági Egyesület vezetője a programokról elmondta, hogy igazi jamboree hangulatra lehet majd számítani, amiről a Montana Zenekar (Solt), a Szabó duó (Nagyvenyim), a Főnix Boys (Paks), Joy Party Zenekar (Paks) és a Szamaras Zenekar (Nagykarácsony) gondoskodik.

– Másfél órát zenélnek felváltva egymás után, majd jön az esti jamelés, amikor is az összes zenész egyszerre szólaltatja meg hangszereit. Ez nem mindennapinak ígérkezik, amikor 16 zenész, egyszerre muzsikál. Az óriási ováció minden bizonnyal nem marad majd el – kezdte beszélgetésünket Kanik Péter. Később pedig Farkas László hozzá csatlakozva kifejtette, hogy a zenészbál a szórakozás és a jó hangulat mellett egyfajta zenész mustra is.

A szervezők és zenészek vezetői egy képen.
Forrás: Szervező

 

–  Ez a zenészbál arról is szól, hogy a vendégek, akik esküvőjükre vagy bármely rendezvényre zenekart keresnek, itt meghallgathatják és eldönthetik, hogy kivel szeretnék véghez vinni elképzeléseiket, ez a bál, ami zenészbál néven fut, az én agyam szüleménye, amit persze a hosszú évek múltjából Dávid István barátom segítségével valósíthattam meg. Húsz éves múlttal tekintünk vissza a közös bálok szervezésében (nőnapi, halloweeni, szilveszter). Az idei bál szervezése a tavalyi év közepétől kezdődött, az időpont kiválasztásával, ami minden zenekarnak megfelelt, majd a helyszín kiválasztása, amiben nagy segítségünkre volt Farkas Imre Előszállás Nagyközség polgármestere. Köszönettel tartozunk érte. A szervezők közül megemlíteném Vajai István nevét, aki a technikai feltételek biztosítása a feladata (székek, asztalok, színpadtechnika). Van egy csapat, akik újonnan érkeztek és csatlakoztak hozzánk, hogy segítsék munkáinkat. Az Előszállási Ifjúsági Egyesület Kanik Péter és Györki Lilla vezetésével. Nagyon nagy részben segítik munkáinkat, amit nekik is szeretnénk megköszönni. Szeretném megjegyezni, hogy öröm számunkra látni a fiatalok hozzáállását, tenni akarását, a közéleti programokban való részvételt, ez példaértékű! – mondta Farkas László nagy lelkesedéssel, aki végül elárulta, hogy a nagyszabású, 300 fős esemény 18 órakor a vendégvárással kezdődik, majd indul a banzáj:

– Azt szeretném, hogy a bál barátságról, jókedvről, mulatásról szóljon. Szeretném elfelejtetni az emberekkel a rohanó világ minden gondját-baját – zárta gondolatait a főszervező.

Szamaras Zenekar
Forrás: Szervező

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában