Bormustra

2023.01.12. 15:00

Idén is felvonulnak a borok Fehérvárcsurgón

Palocsai Jenő

A korábbi alkalommal Sáfrán András (álló) és fia alkotta a zsűri egyik felét, míg a Szabadkai Pincészet tzuklajdonosai a másikat

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

Ahogy minden évben, úgy idén is felvonulnak Fehérvárcsurgó büszkeségei, vagyis a helyi gazdák által készített borok. 

Január 15 én délután 3 órakor a Kaszap Központban veszik majd górcső alá a sok szempontból különleges 2022-es évjárat termését. 

A szervezők, Bernáth Miklós és Rajki Péter január 13-ig várja a mintákat és ez a nap egyben a határideje a regisztrációnak is, hiszen a rendezvényen való részvétel ehhez kötött. 

Rajki Péter (b1) nemcsak a szervezésből, a töltögetésből is kiveszi a részét
Fotós: Palocsai Jenő / FMH

Rajki Péter úgy fogalmazott: -Egy ilyen bormustra kiváló alkalom arra, hogy egymás borait megkóstoljuk és arra is, hogy a Móri borvidék ismert borbírái is véleményezzék az elkészítés módját, a minőséget. 

A bormustra minden évben úgy zajlik a bakonyi településen, hogy a megjelent borbírálók nem csak a véleményüket mondják el a kóstolásra felkínált borokról, hanem szükség esetén tanácsokat is adnak a gazdáknak, hogy hogyan tehetik még szebbé, jobbá, csillogóbbá boraikat.

Mindig sokan látogatnak el a Kaszap Központba, mert a helyi bormustra nemcsak szakmai szempontból kiváló rendezvény, hanem egy remek alkalom a közösség összekovácsolására is.
Fotós: Palocsai Jenő / FMH

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában