Január 13-15-ig

2023.01.12. 17:00

Hamarosan kezdetét veszi a huszadik sasszámlálás

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület – MME – más szervezetekkel együttműködve január 13-15. között tartja meg az éves sasszemlét, azaz a hazánkban telelő ragadozó madarak éves számlálását – derült ki a Pannon Eagle közleményéből.

Déri Brenda

Forrás: Pixabay

„Magyarország területén a sasfajok szempontjából számos kiemelten fontos telelőhely van. Legnagyobb számban rétisasok telelnek nálunk, mivel a nem vonuló hazai fészkelőkhöz télen északról érkező egyedek is csatlakoznak. Második leggyakoribb sasfajunk a parlagi sas, ahol az állandó hazai költőállományához a kárpát-medence más országaiból származó egyedek csatlakoznak télire - írják hírportáljukon arra reflektálva, hogy várhatóan milyen sasfajokkal fognak találkozni a szakemberek a mérés során. Azt is megtudtuk továbbá, hogy habár ritkán, de minden évben néhány szirti és fekete sas is felbukkan. A sasok mellett pedig más ragadozómadár-fajokat és a túzok egyedeit is számolják, ha persze látnak egyáltalán.  Az eredmények vélhetően februárra készülnek el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában