Ho-Ho-Ho

2022.12.24. 13:37

Radaron a Mikulás, szánkójával Fejér megye felett is elsuhan

Hozzánk szenteste a Jézuska hozza az ajándékokat, ez nem is kérdés. Más területekre viszont Santa Claus, azaz a Mikulás indul, hogy a manók által egész évben készített ajándékokat kézbesítse oda, ahová csak az ő fáradhatatlan rénszarvasai képesek eljutni.

Hajdú Marianna

Forrás: flightradar.com

Minden év december 24-én, nulla órakor indul megrakott szánjával, hogy körberepülve a világot, a kéményeken bemászva, a feldíszített karácsonyfák köré halmozza az ajándékokat.

Mivel a repülési szabályzat szerint semmilyen repülésre alkalmas eszköz nem tartózkodhat engedély és regisztráció nélkül a levegőben, a Mikulás sem lehet kivétel. Természetesen az ő repülő szarvasai és szánja is regisztrálva vannak.

A radar adatai szerint a repülőgépet az Északi Sarkra bejegyzett Boldog Karácsonyt! légitársaság üzemelteti és HOHOHO nevű regisztrációval repül. A repülő típusa: szánkó. A radaradatok szerint 11500 méter magasan, több mint 1300 km/h sebességgel halad, természetesen a rénszarvasok élén a piros orrú Rudolffal.

A radarkép alapján hamarosan Európa és persze Fejér megye felett repül keresztül.

Mikulás és a rénszarvasok útját ITT kísérhetjük figyelemmel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában