Többórás barangolás a dombok között

2022.12.30. 10:00

Közös sétával fárasztják le a kutyákat Csákberénynél a szilveszteri tűzijátékok előtt

Többéves hagyományát folytatja a fehérvárcsurgói kutyaiskola, idén viszont már bárki csatlakozhat az év utolsó napjára szervezett túrájukhoz. A csapatépítés mellett a cél, hogy a szilveszteri tűzijátékok kilövése előtt kellően elfáradjanak a négylábúak.

Baráth Eszter

Forrás: Pixabay

Öt éve, a Good Dog kutyaiskolával egyidejűleg indult el az a programjuk is, hogy az esztendő utolsó napján közös túrára indulnak kutyák és gazdáik. Nagy Gábortól, az iskola vezetőjétől megtudtuk, korábban csak tanoncaik között hirdették meg az eseményt, idén viszont mindenkit várnak a körülbelül 2–2,5 órás túrára a csákberényi dombok közé. A séta december 31-én 13:30 órakor indul, azok, akik részt szeretnének venni a költségmentes programon, a kutyaiskola közösségi oldalán jelentkezhetnek.

– A kutyáknak ez mindenképpen fárasztóbb, mint egy egyéni séta, hiszen sokkal több inger éri őket, több kutya között is tudniuk kell a gazdájukra figyelniük. Lehetőség van arra is, hogy a gazdák szabadon engedjék a kutyákat, de ezt mindenki csak saját felelősségre teheti meg – emelte ki Nagy Gábor. A szakember szerint viszont az év utolsó napján, délután már nem célszerű póráz nélkül sétáltatni a négylábúakat, hiszen ilyenkor már előfordulhatnak váratlan zajok, petárda vagy tűzijáték-durranás.

Nagy Gábor hangsúlyozta, szilveszter estéjére mindenképpen fontos lefárasztani a kutyákat. – Azt is ki kell emelni, hogy akkor, ha a kutya zajfélő, nem tudjuk ez alól teljesen mentesíteni. Ugyanakkor minél inkább előtérbe helyezzük a mentális és a fizikai fárasztást, az állat annál inkább a pihenésre fordítja majd az időt. Ez pedig segít abban, hogy könnyebben vészelje át ezt az időszakot – emelte ki a szakember.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában