Recept

2022.12.31. 13:42

Íme, egy emlékezetes szilveszteri finomság az asztalra!

Nálatok mi a szilveszteri menü? Lehet az malac vagy bőrös karaj, esetleg valami könnyű saláta, a lényeg, hogy emlékezetes legyen! Íme, egy ilyen finomság a mai asztalra!

S. Töttő Rita

Fotó: S. Töttő Rita / FMH

A szilveszteri asztalon már ebédidőben is érdemes emlékezetes finomságokat tálalni a családnak. Íme, egy tipp, amelyre még jövő december 31-én is emlékezik az ember: a bőrös karaj elkészítése könnyebb, mint gondolnánk! Vegyünk egy nagy darab karajt – melyet a kedves hentes kicsontozott előtte -, s előző este (vagy reggel) pácolunk be: olajban, fokhagymával, vöröshagymával, borssal. Miután jól megfürdött a pácban, jó alaposan besózzuk, majd beirdaljuk a bőrös tetejét. Nem vágjuk be a húsig, csak magát a később ropogósra sült bőrkét! Másfél órát pároljuk tepsiben, majd levesszük a fóliát, s grill funkcióra állítjuk a sütőt és 220 fokon megpirítjuk a húst. Közben – nagyjából fél órán keresztül – időnként jól meglocsoljuk a húst a saját szaftjával. Frissen sült burgonyával, savanyúsággal tálaljuk! Boldog új évet mindenkinek! 

Fotós: S. Töttő Rita / FMH

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában