Ami különleges, az különleges!

2022.12.18. 09:00

Egy ország csodálta a Nádasdy-kastélyt az M1 műsorán

Milyen titkokat rejthet egy díszes épület? Hogyan élhettek benne tulajdonosai? Milyen összeesküvések vagy szerelmek szövődtek falai között?

Hajdú Marianna

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Csak néhány kérdés, amik megfordulhatnak a ma élő ember fejében, amikor megpillant vagy akár körbejár egy régi főúri lakott, legyen az egy vár, egy kúria vagy egy kastély.

Az M1 “Itthon vagy!” című műsorának stábja, Fejér megye egyik legkülönlegesebb kastélyába látogatott el. Csodálatos felvételeket készítve mutatta meg a nádasdladányi Nádasdy kastélyt az egész országnak.

Az ifjú Nádasdy Ferenc gróf és Zichy Ilona szerelmének ma is álló bizonyítéka az épület. De miért éppen Tudor stílusban épült a kastély? Miért hívják a legendák kastélyának? Abban a korban a szerelmi házasság nem volt éppen megszokott. De volt itt még valami, ami szintén “avantgárdnak” számított, a fiatalok fészkében és ez nem csak a cirádás toalett! 

A szerelmesek története miért nem ért véget “happy end”-del? Az ifjú gróf hányszor nősült meg életében? Halálát követően mi lett az örökösök és az épület sorsa? Ezt mind – és még többet is – megtudhatunk az elkészült filmből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában