Frissen Fejérből

2022.12.02. 07:30

Egy hónapon át épült az ercsi mézeskalácsváros

Befedték a hópelyhek Ercsi utcáit, háztetőit, ikonikus épületeit – no persze nem a valóságban, hanem az azt megidéző mézeskalácsvárosban.

Héjj Vivien

Családi házak és ikonikus épületek is megelevenednek a kiállításon

Fotó: Héjj Vivien / FMH

Csodás fűszeres-mézes illat tölti be az Ercsi Eötvös József Művelődési Ház és Könyvtár belső tereit. Aki belép, azonnal megérzi az édes illatot, s az orra iránymutatásával rövid időn belül az illatfelhő forrását is megtalálhatja. A titok a mézeskalácsvárosban rejlik.

Helyi civil szervezetek összefogásával épült meg Ercsi – ezúttal mézeskalácsból
Forrás: Művelődési Ház

Helyi ötlettől vezérelve indult az „építkezés”, melyhez az ercsi civil szervezetek tagjai is örömmel csatlakoztak. A maroknyi csapat mézeskalácsból alkotta meg Ercsi utcáit, s néhány ikonikus épületét. Az alapanyagokat helyi vállalkozók adományai biztosították, a házak, középületek, utcák megformálása, sütése és díszítése egy hónapon át tartott.

Fotós: Héjj Vivien / FMH

Az eredmény magáért beszél: a csodás illatokat árasztó alkotások között megelevenednek Ercsi Kádár-kockái, megépült a tűzoltótorony, a katolikus templom és a plébánia, az általános iskola és a kiállításnak helyet adó művelődési ház épülete is.

Fotós: Héjj Vivien / FMH

Aki teheti, vessen egy pillantást a mézeskalácsvárosra, s csodálja meg a hófödte épületeket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában