Frissen Fejérből

2022.11.29. 07:00

„A festés, az alkotás a második anyanyelvünk” – a Derkovits Kör tagjainak alkotásaiból nyílt tárlat a VOKE-ban

A Derkovits Kör tagjainak alkotásaiból nyílt tárlat a VOKE Vörösmarty Mihály Művelődési Ház és Könyvtárban hétfőn. A különleges látásmódokat bemutató alkotásokat december 19-ig látogathatja a művészetkedvelő közönség.

Héjj Vivien

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Derkovits Kör Fejér megye legrégebb óta működő, egyik legrangosabb képzőművészeti közössége. A képzőművészeti kört 1957-ben Áron Nagy Lajos Munkácsy-díjas festőművész alapította, 2019 óta Karóczkay Ottó festőművész-tanár vezeti.

Ezúttal a Derkovits Kör három tagja, Mezey Cecília, Wágner Ágnes és Wollein Mária műveiből nyílt kiállítás a VOKE-ban.

Fotós: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap 

– A festő felépítheti műveit vonalakkal, foltokkal, formákkal, színnel. A festés, az alkotás a második anyanyelvünk. Érzéseinket, elképzeléseinket, sajátságos szín- és formavilágunkat tudjuk a képeink által megmutatni. Ez az alkotó számára örömet jelent, de még boldogabb akkor, ha a szemlélő is ugyanezt az érzést éli meg. A túlzott, eltárgyiasult, technikai világunkban úgy gondolom, az alkotás jelent mentsvárat és örömet. – mondta a kiállítást megnyitó Karóczkay Ottó.

A természeti értékeket és a megyeszékhely különleges épített örökségeit is megjelenítő kiállítás december 19-ig látogatható az intézmény nyitvatartási idejében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában