Frissen Fejérből

2022.10.01. 13:37

Teríts-meríts az idősek köszöntésével - 103 éves a legidősebb gárdonyi lakó (képgalériával)

Megkegyelmezett az időjárás az Októberi Teríts-Meríts Fesztiválnak és az idősek napi köszöntésnek szombaton délelőtt Gárdonyban.

S. Töttő Rita

Fotó: S Totto Rita

Vásárosok, versenyfőzők és persze előadók érkeztek szombaton délelőtt a gárdonyi polgármesteri hivatal előtti térre, hogy pár órát együtt tölthessenek az Októberi Teríts-Meríts Fesztivál és idősek napja alkalmából.

– Bizony helyenként túl sok a pörgés, túl sok az izgalom, túl sok a veszély, túl kevés az udvariasság - a mindennapjainkban ezt újra és újra megérjük. Valószínű, ezen csak egy dolog tud minket átsegíteni: a szeretet, az egymás iránti tisztelet. Kicsit lassítani kell, főleg így idősebb korban – többek között e szavakkal köszöntötte a helyieket Tóth István polgármester az eseményen. Köszöntője végén pedig külön kiemelte a város legidősebb lakóit: Gárdonyban a legidősebb házaspár a Trájer család. A házaspár 1954. október 11-én házasodott össze. A legidősebb férfi Ridács Lajos, aki 1925. november 7-én született. „Még nincs száz éves, de nagyon közel van hozzá” – mondta Tóth István, s gratulált. A legidősebb hölgy pedig Szilasi Mihályné Szteklács Éva Mária, aki 1919. június 16-án született – azaz 103 éves.

Igazi teríts-meríts asztalkám volt ezen a hűvös október eleji szombati napon, melyen fellépők sokasága színesítette a programot: itt volt a Szőlővirág Népdalkör, az Iglice Népdalkör, felléptek a Posta utcai óvodások, majd pedig megkóstolhatták a látogatók – és persze a zsűri – az elkészült finomságokat: készült raguleves, csirkepaprikás, pörkölt, babgulyás, lángos, sütemények – senkinek nem lehetett tehát panasza a felhozatalra.

 

A fényképek bal alsó ikonjára kattintva további fotók érhetők el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában