Frissen Fejérből

2022.10.15. 12:00

Sokan regisztráltak az ingyenes fehérvári szűrővizsgálatokra

Bőrgyógyászati szűrés, csontsűrűség-mérés és kardiológiai vizsgálat is szerepelt az október 15-ei, ingyenes szűrővizsgálatok között.

Szanyi-Nagy Judit

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Köfém Művelődési Házba szervezett eseményre előzetesen nyolcvanan regisztráltak, ám a délelőtt folyamán nemcsak "helyből", a közeli lakótelepről, de Ráchegyről érkezve is igénybe vették az itt elvégzett vizsgálatokat. Az állapotfelmérésen, a vércukorszint- és a koleszterinszint-mérésen ugyanis regisztráció nélkül is részt lehetett venni. 

Östör Annamária egészségügyi tanácsnok kiemelte: a városrészi szűrőnapok célja a figyelemfelhívás és a megelőzés. Előfordulhat ugyanis, hogy egy ilyen szűrővizsgálat során a páciensnél olyan jellegű elváltozást találnak a szakemberek, amivel már célirányosan egy szakorvoshoz tudják irányítani az érintettet – ezzel is időt nyerve.

Idén még egy tematikus szűrőnappal készülnek a Székesfehérvári Egészségfejlesztési Iroda munkatársai: novemberben tartják az immár hagyományosnak mondható férfi szűrőnapot. A városrészi egészségnapok a tervek szerint februárban folytatódnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában