Életvitelt megkönnyítő eszközök

2022.10.20. 13:44

Segédeszközpályázatot hirdetett a LÁRKE tagjainak

A Látássérültek Regionális Közhasznú Egyesülete, azaz a LÁRKE eszközpályázatot hirdetett tagjai részére. A pályázatra azok jelentkezését várják, akiknek szükségük van valamilyen életvitelt megkönnyítő eszközre.

S. Töttő Rita

Forrás: Pexels

A LÁRKE segédeszköz pályázati felhívása tehát tagjaiknak szól. Felhívásuk szerint pályázni írásban lehet, adatlap kitöltésével. A pályázatokat 2022. november 17-e csütörtökig várják, akár honlapjukon fellelhető elérhetőségeiken vagy a LÁRKE fehérvári irodájában (elérhetőségeik:  www.larke.hu,  Székesfehérvár, Jancsár u. 11., [email protected]). Felhívják a figyelmet arra, hogy elbíráláskor előnyt élveznek az egyszemélyes háztartásban élők, illetve azok, akik nem csak maguk, de házastársuk vagy élettársuk is látássérült, illetve más látássérült családtaggal élnek. Továbbá a halmozott fogyatékossággal élők, időskorúak és a gyermeküket egyedül nevelő látássérültek is.

Igényelhető összeg  nagyítókra, speciális szemüvegekre, televízióra és számítógépre csatlakoztatható elektronikus nagyító eszközökre, informatikai eszközökre, mobiltelefonokra, valamint beszélő konyhai és egészségügyi, illetve egyéb eszközökre is. A pályázati összeg költhető továbbá beszélő- és Braille órákra, zsebórákra, fejlesztő játékokra, fehérbotokra és vakvezetőkutyák élelmezésével, tartásával, ellátásával összefüggő költségekre. Ezekről a költségekről számlát kell felmutatni, melynek dátuma 2022. január 1. és 2022. december 15. napja között kell, hogy legyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában