Frissen Fejérből

2022.10.04. 14:00

Közösen sétáltatták a menhely kutyáit rendőrök és gyermekek (videó, képgaléria)

A megye több pontján is tartottak programokat, érzékenyítő eseményeket az Állatok világnapja alkalmából. Ezek közül is kiemelkedik az a kezdeményezés, mely a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályától indult. Ők úgy döntöttek, hogy a megelőzést segítő programokon kívül valami mást, valódi ajándékot visznek a rászoruló kutyáknak.

Palocsai Jenő

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Így történt, hogy kedden délelőtt kilenc órakor nagy közös kutyasétáltatást szerveztek az ASKA menhelyen élő négylábúaknak. A vidám eseményre a Táncsics Mihály Általános Iskola diákjai is meghívást kaptak és persze senki sem ment üres kézzel, ha már ott jártak a menhelyen. 

Az Állatok világnapjával kapcsolatos kezdeményezésről Vörös Ferencné rendőr ezredes beszélt. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezető úgy fogalmazott: -A nevelést, a példamutatást a felnőtteknek a fiatalok körében kell elsődlegesen megmutatni, hiszen minél kisebb korban elkezdjük a prevenciót és az olyan jellegű nevelést, annál nagyobb az esély arra, hogy a résztvevők később felelősségteljes állattartóvá váljanak. 

A siker persze nem maradt el, volt, aki azonnal társra talált és már vitte volna haza és volt, aki, bár nagyon jól érezte magát a gazdit kereső kutyák társaságában, de elfogadta a tényt, hogy az ő otthonuk és vagy életkörülményeik nem alkalmasak arra, hogy házi kedvencet tartsanak. Volt olyan gyermek, aki bevallotta, hogy nincs semmilyen háziállata, és bármennyire is szeretne egy kutyát, nem lehet. Ez fontos, mert már azzal is felelősségteljes döntést hozunk, ha nemet mondunk a hőn vágyott új jövevényre. 

Az ASKA közelében, a Vásártéren zajló kutyaimádat sokáig eltartott. Pár rendőr még egészen messze elsétált a rájuk bízott ebekkel a Sóstó felé. A bűnüldözési szervezet munkatársai hangsúlyozták, hogy nem elég kizárólag állatvédelmi programokkal segíteni a felelős állattartást, jó példát is kell mutatni. Így történt, hogy az elmúlt egy hétben tartott állatvédelmi előadások lezárásaként megszervezték ezt az ünnepnapot a munkatársaknak és az iskoláknak. 

Az Állatok világnapja alkalmából szervezett programon jelen voltak a zámolyi általános iskolások is, akik különböző állatfigurákat készítettek el gyurmából, emléket állítva a világnapnak. Az alkotásokból összeállított tárlat a Székesfehérvári Bűnmegelőzési Központ Jancsár utcai helyiségében tekinthetők meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában