Szőlőpréselés, mustkóstolás és színes programok

2022.10.02. 07:12

Idén is böndörödött Maroshegy, a napot is előcsalogatták! (videó, galéria)

Hagyományőrző programokkal, lovaskocsikázással, kézműves foglalkozásokkal és gyerekelőadással várták a kilátogató családokat a Gárdonyi Géza Művelődési Házban, és az előbújó napnak köszönhetően az előtte lévő téren is.

Kecskés Zoltán

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Az őszi családi fesztiválon kicsik és nagyok egyaránt találtak kedvükre való elfoglaltságot a nap folyamán. A szabad ég alatt ügyességi feladatokkal, íjászattal és ínycsiklandozó finomságokkal, míg a Gárdonyiban kézműves termékekkel, kiállításokkal és nem utolsó sorban különböző előadásokkal kedveskedtek a szervezők már kora délelőttől. Ebben az évben is nélkülözhetetlen része volt a rendezvénynek a Szent Kristóf Ház bemutatkozása, melynek  lakóiról ismét bebizonyosodott, hogy milyen tehetségesek és sokoldalúak.  Az általuk készült rajzokból egy kisebb kiállítást láthattak az érdeklődők, ám az ennél is szerencsésebbek, zenei tehetségükről is megbizonyosodhattak fellépésük alkalmával.

Ezen felül a művelődési házba betérve bárki megismerkedhetett a szőlődarálás és préselés mesterségével, majd a jól megérdemelt munka gyümölcseként a mustot is megkóstolhatta. Mondanunk sem kell, hogy a népszerű foglalkozások egyike volt. Na, és ha már a közkedvelt programelemeknél járunk: a Vaga Banda gólyalábas előadása sem volt utolsó, színvonalas és humoros produkciójuk nem csak mosolyt csalt a gyerekek arcára, de még a napot is előcsalogatta! Időközben Cser-Palkovics András polgármester is betoppant a délutáni órákra, aki hozzánk hasonlóan nem csak a finom mustból kortyolt egyet, de Brájer Éva maroshegyi önkormányzati képviselővel együtt a rendezvény valamennyi programját körbejárta.

A Maroshegyi Böndörödő ismét teljesítette kitűzött célját, a hagyományok életben tartását. És ameddig ilyen sokan böndörödnek évről évre, bizonyára még sokáig így is marad. Aki nem hiszi, járjon utána jövőre is! 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában