Frissen Fejérből

2022.08.04. 15:00

"Vérszegény" dinnye hívja fel a figyelmet a véradásra augusztusban

Remek és szemléletes kampánnyal – egy „vérszegény” dinnyével – hívja fel a figyelmet a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezete augusztusban arra, hogy nyáron is nagyon várják a véradókat.

S. Töttő Rita

Forrás: Magyar Vöröskereszt

Sokat mondó képi világgal hívja fel a potenciális véradók figyelmét a Magyar Vöröskereszt, és annak Fejér Megyei Szervezete közösségi oldalán arra, hogy „Aki csak teheti, adjon vért a nyári szabadság ideje alatt is”. A kép egyszerű, mégis nagyszerű módon közvetíti az üzenetet: a zöld héjú görögdinnye húsa ugyanis ezúttal betegesen szürke színt kapott.  A Vöröskereszt ehhez a képi világhoz hozzáfűzte: a nyár a véradások nélkül olyan lenne, mintha a gyümölcsből eltűnne a vörös szín. Vagyis sok beteg számára okozna nagy nehézséget, ha nem lenne elég vér készleten. 

Azt kérik, aki teheti, adjon vért a szabadságolások időszaka alatt is, mert azzal akár három életet is megmenthet. A legközelebbi vértadó helyszíneket honlapjukon (www.voroskereszt.hu/veradas) találjuk.

„Az önzetlen segítségnyújtás e formája nélkül elképzelhetetlen lenne a nyár is” – teszik hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában