Augusztus 28-ig

2022.08.09. 16:00

Fehérvári alkotók a Műcsarnokban és a Balatonnál

Augusztus 28-ig láthatóak a Műcsarnokban Bárány Terézia, Büki Zsuzsanna és Szentes Ottokár alkotásai a Nemzetközi Groteszk Képző- és Iparművészeti Triennálé keretében. De a Balatonon is kereshetjük a fehérvári alkotók munkáit a közeljövőben.

S. Töttő Rita

A nagyfokú érdeklődésre való tekintettel két héttel meghosszabbították, így egészen augusztus 28-áig látogatható marad a XIX. Táblaképfestészeti Biennálé is a szegedi REÖK palota termeiben, ahol három fehérvári alkotó munkáit is megtekinthetik az érdeklődők. A zsűri Bárány Terézia, Koppány Attila és Újházi Péter alkotásait válogatta be a rangos képzőművészeti seregszemlére.

 Augusztus 15-e és 25-e között pedig, néhány napon keresztül  - vándorkiállításon - a Veszprém Balaton Európa Kulturális Fővárosa program keretében, az elmúlt évben Szegeden és a budapesti Hősök terén a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének gyűjteményéből összeállított szabadtéri installáció tekinthető meg Balatonfüreden, Balatonalmádiban és Veszprémben. A 600 műből álló válogatásban  a Fejér megyei művészek közül  Bárány Terézia és Újházi Péter egy-egy alkotása látható. 

Augusztus 15-én 17 órakor Balatonfüreden, a Malom köz 1. szám alatt nyílik a tárlat, augusztus 19-én 17 órakor Veszprémben a Kossuth utcai óránál, augusztus 24-én 17 órakor pedig Balatonalmádiban, a Szent Erzsébet liget-a vasúti átjáró és a Wesselényi strand keleti kapuja közötti járdaszakaszon nyitják meg hivatalosan a szabadtéri installációkat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában