Örül, ha valaki felhasználja a levendulát

2022.07.02. 07:15

Levendulaszüret volt Úrhidán

Szedd magad akciót hirdetett, mert nem akarta, hogy kárba vesszen az a rengeteg levendula, ami a lovaspálya környékét díszíti. Medve Zsófia Fanni örömmel osztozik az illatozó lila virágokon bárkivel, aki szüretelni érkezik hozzá.

Baráth Eszter

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Néhány nappal ezelőtt Medve Zsófia Fanni a közösségi oldalon keresztül intézett felívást mindazokhoz, kik szeretik a levendulát. Az általa kínált növényeknek mindössze annyi ára volt, hogy aki haza szerette volna vinni, annak le kellett szednie.

– Már tavaly is nagyon nagy mennyiségű levendula volt itt nálunk. Amikor elkezdtem leszedni és eljutottam körülbelül a tizedéig, akkor rájöttem, hogy ez egy ember számára nem elrakható mennyiség – emlékezett vissza Zsófia a tavalyi esztendőre, amikor először hirdette meg a szedd magad akciót. Az első próbálkozás azonban nem lett olyan sikeres, mint amire számított, még így is sok virág kárba ment. Éppen ezért idén többször és több módon igyekezett elérni célközönségét.

A korábbi tapasztalatok fényében Zsófia azt mondja, mindenki nyer ezzel a kezdeményezéssel. – Mindenképp le kellett volna vágni, mert a növénynek az tesz jót. Nekem is jó, hogy elviszik és örülök, hogy adhatok, hogy valaki fel tudja használni – utalt azokra a házigazda, akik szörpöt, levendulapárnát, vagy más kézműves terméket készítenek a virágokból.

Bár idén már sokkal többen éltek a lehetőséggel, nem kell elkeserednie azoknak sem, aki még nem értek oda az úrhidai „minilevendulásba”. Bőven jut még azoknak, aki szeretnék otthonukat a jellegzetes illattal elárasztani, és az sem utolsó szempont, hogy az ehhez szükséges levendulát egy olyan hangulatos helyen szedhetik le, ami lovak, kutyák és macskák otthonául is szolgál. A pontos címet Zsófia árulja el az érdeklődőknek, ha felkeresik őt a közösségi médián keresztül. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában