Nem gyász, csak felidézés

2022.06.09. 07:40

Szeretetben élve - Szenczy Sándorra emlékeztek

Az ELTE Lágymányosi Campusán emlékeztek Szenczy Sándorra, a Baptista Szeretetszolgálat alapítójára.

Tihanyi Tamás

Sándor emlékére kis hajókat engedtek útjukra a Dunán

Forrás: Tihanyi Tamás

Az 1965-ben született Szenczy Sándor megtérése után 1993-tól a velencei baptista gyülekezet alapító pásztora volt, a tóparti városban – ahol élete meghatározó részét töltötte – imaházat is épített. Huszonhat éve Fejér megyében hozta létre a Baptista Szeretetszolgálatot, amely a vezetése alatt több kontinensen dolgozó, több ezer munkatársat és önkéntest foglalkoztató, tizennyolcezer ellátottat gondozó és tizennégyezer diákot oktató karitatív szervezetté nőtt. Mindig azt vallotta, hogy ő és az általa létrehozott szervezet is Istennek szolgál, a szolgálat titka pedig az Istennek való engedelmesség. Számos elismerés mellett 2015-ben megkapta a Magyar Arany Érdemkeresztet.

Velencén találkozott feleségével, Katival, harminckét éven át tartó szeretetkapcsolatukba öt gyermek érkezett. Utolsó éveit, már súlyos betegen az Egyesült Államokban töltötte, néhány napja ott helyezték örök nyugalomba. Felesége kérésére a rendezvény nem a gyászról, sokkal inkább alakjának felidézéséről szólt zenész barátai – Mező Misi, Pintér Béla, Szabó Balázs, Bolyki Balázs – közreműködésével.

Az eseményen az igehirdetések és imádságok mellett beszédet mondott Alan Donaldson, az Európai Baptista Szövetség főtitkára, Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke.

Forrás: Baptista Szeretetszolgálat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában