Közös születésnap

2022.06.18. 18:35

Nagycsaládok babaünnepe Fehérvárcsurgón (képgalériával)

Több mint hatszáz újszülött jött világra a Nagycsaládosok Országos Egyesületének berkein belül tavaly. E kisbabákat és családjaikat ünnepelték szombaton a Károlyi-kastély pompás miliőjében. Győrtől Székesfehérvárig mindenhonnan érkeztek nagycsaládok.

S. Töttő Rita

Székesfehérvárról jött Bereczki Krisztina és Zsolt, akik gyermekeiket - Lottit, Dávidot, Dánielt és Sára Anna babát – hozták a rendezvényre

Forrás: Fehér Gábor / FMH

– 2016-ban kezdtük el a babaköszöntő programot és évről évre azt látjuk, hogy egyre népszerűbb, és egyre többen születnek az egyesületben – fogalmazott Kardosné Gyurkó Katalin, az egyesület elnöke a Károlyi-kastély árnyas fái alatt. Mint elmondta, tavaly több mint 600 újszülött érkezett a világra a NOE családjaiban. A rendezvény célja pedig nem más, minthogy a tavaly született életeknek egy közös születésnapot tarthassanak a születésüket követő évben, amikor már egy kicsit nagyobbak és közösségbe is vihetik őket a családjaik. – Az életet, az újszülötteket ünnepeljük, hiszen azt gondolom, hogy a házasság után ez a legnagyobb ünnep a családban. Idén több, mint hatszázan jelentkeztek, ami azt jelenti, hogy körülbelül száz családot köszöntünk. Van ahol nem is a harmadik, hanem a negyedik vagy ötödik gyermeket köszöntjük, és most már lesz olyan családunk is, akinek 2016-ban már köszöntöttünk egy babáját, és most újra itt vannak velünk.

A győri Fekete család, Tamara és Zoltán négy gyermekkel, Martinnal, Erikkel, Filippel és Damjánnal érkezett
Forrás: Fehér Gábor / FMH

Az ország minden részéből érkeztek családok a köszöntőre, melyen zenei programok, sportjátékok, bábszínház és kézműves foglalkozások is várták a gyerekeket, családokat. Köztük volt például a győri Fekete család. Tamara és Zoltán négy gyermekkel, Martinnal, Erikkel, Filippel és Damjánnal érkezett: - Damján 2021. május 9-én született, őt ünnepeljük itt. Mindig is nagycsaládot szerettünk volna – mondja az apuka, akihez csatlakozik az édesanya is: - Három gyermek mindenféleképpen tervben volt, a negyedik pedig jött. Kicsit ugyan nehezek a mindennapok, másrészről viszont nagyon jó nagycsaládban élni, a szeretet, amit visszaadnak, leírhatatlan – tette hozzá Tamara.

Székesfehérvárról jött Bereczki Krisztina és Zsolt, akik gyermekeiket - Lottit, Dávidot, Dánielt és Sára Anna babát – hozták a rendezvényre. – Szerettem volna mindenképpen, hogy legyen kistesóm – adja magabiztosan az interjút Lotti, de a család többi tagja is bólogat. Anyuka megjegyzi: - Hiába kérdi mindenki, hogy mennyire nehéz, én nem érzem. Sőt, most, hogy a nagyobbak sokat segítenek, nem több teher, mint egy kisebb család. Ma pedig kikapcsolódunk, élvezzük a szabad területet!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában