Várják a jelentkezőket

2022.05.19. 07:00

Úrnapi virágszőnyeget szeretnének készíteni a perkátaiak

Különleges úrnapi körmenetre készül idén Perkáta közössége. Helyi ötlettől vezérelve egy virágszőnyeg megalkotását tűzték ki célul a lelkes szervezők, ehhez keresnek vállalkozó szellemű magánszemélyeket és csoportokat.

Héjj Vivien

Különleges lesz idén az úrnapi körmenet

„Gyere, írd bele magad Perkáta emlékkönyvébe!” – így szól a közösségi oldalon is közzétett felhívás első mondata. Különleges programmal készülnek a helybéliek a június 19-i perkátai úrnapi körmenetre, az eseményt ugyanis egy virágszőnyeg elkészítésével szeretnék még különlegesebbé tenni.

Kiss Veronika ötlete alapján, az ő vezetésével, valamint a település plébánosa, Szeleczky Csaba atya támogatásával egészen új köntösbe bújik az ünnepi alkalom. Az elképzelés egyediségét mutatja, hogy a településen és környékén ilyen megmozdulásra korábban nem volt példa.

A tervek szerint a virágszőnyeg több kisebb, két négyzetméteres mozaikkazettából áll össze. Minél több „kazetta” jön létre – ezek megalkotása nagyjából két órát vesz igénybe –, annál hosszabb lesz a virágszőnyeg. A növények elhelyezésekor előre felrajzolt motívumokat kell „kiszínezni” a természet adta alapanyagokkal, amelyek lehetnek például virágok, szirmok, levelek, ágak, fűszálak. Az így kialakult virágszőnyeg a perkátai templomkertet díszíti majd.

A virágok, levelek és termések gyűjtését mindenki maga végzi, ám a szervezők is biztosítanak felhasználható anyagokat. A kialakításban egyaránt részt vehetnek kicsik és nagyok, munkahelyi és baráti társaságok, civil szervezetek, klubok. A szervezők május 31-ig várják mindazokat, akik szívesen részt vállalnak az ötlet megvalósításában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában