Tapossa laposra!

2022.05.23. 15:18

Pünkösdhétfőn szervezik meg az idei TESZ futóversenyt

Az idei évben 11. alkalommal rendezik meg a Tiszta, Egészséges Székesfehérvárért, azaz a TESZ futóversenyt.

Beke Zsombor

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az idei futást pünkösdhétfőn tartják meg a közelgő környezetvédelmi világnap alkalmából. Az eseményt felvezető sajtótájékoztatón a verseny szervezői, az ARAK, Székesfehérvár Önkormányzata és a Depónia Nonprofit Kft. képviselői is örömüknek adtak hangot, hogy immáron több mint egy évtizede növekvő létszámmal tudják megtartani az eseményt.

– Örülünk, hogy egy újabb fontos közösségi élmény sajtótájékoztatóját tarthatjuk meg. A TESZ túlmutat egy sportversenyen, hiszen ennél sokkal többről szól, közösséget épít, környezetvédelemre és az egészséges életmódra hívja fel a figyelmet. Fontos céllal valósul meg a futófesztivál, várunk mindenkit sok szeretettel – mondta Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere.

A futást június 6-án rendezik meg a Várkörúton, két távon, 4,8 és 11,2 kilométeren mérettethetik meg magukat az indulók egyénileg vagy háromfős váltókban. A start 17 órakor lesz, a nevezési határidő június 3-a, 12 óra. A TESZ után tartják meg a Depónia futást, amelynek a startja 18.30-kor lesz, erre a helyszínen délután négytől lehet majd jelentkezni egy laposra taposott PET palackkal. A táv 1,6 kilométer lesz, az első 1000 jelentkező ajándékba pólót kap majd. A futók a hagyományoknak megfelelően felajánlhatják a futásukat kedvenc fehérvári iskolájuknak, a nyolc legtöbb felajánlást kapó intézményt díjazzák majd a szervezők.

A környezetvédelem jegyében arra kérik az indulókat, amennyiben lehetséges, ne egyszer használatos műanyagokból frissítsenek futás közben, hanem saját palackokat, kulacsokat használjanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában