Frissen Fejérből

2022.05.31. 12:03

Mit csinál Abu Dhabiban a fehérvári séf?

Adamek Balázs ezekben a percekben versenyez az Abu Dhabiban megrendezett szakácsok világdöntőjén – adta hírül a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség!

S. Töttő Rita

Forrás: Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség

A magyar delegáció már szombaton megérkezett a World Association of Chefs Societies (WACS) Abu Dhabi-i kongresszusára, s vasárnap már munkához is láttak. Közel 2 ezer fő vesz részt a rendezvényen, melyre a világ minden tájáról érkeztek szakemberek. A világdöntőn a magyar színeket képviselő szakácsok között fontos helyet kapott a fehérvári Adamek Balázs séf, aki társaival együtt részt vett a versenyzői eligazításon s beszerezték a versenymenühöz szükséges alapanyagokat, s előkészültek a mai nagy napra.  

Helyi idő szerint május 31-e, azaz ma kedd reggel 8.40-kor – vagyis itthoni idő szerint 06.40-kor megkezdte a versenyzést Adamek Balázs séf és commisa, Kocsis Marcell. Öt órájuk volt arra, hogy elkészítsék a négyfogásos fine dining menüjüket, melyet megadott alapanyagokra építettek fel. Nem újdonság számukra a menü – derült ki, hiszen az ételek elkészítését hónapokon át gyakorolhatták. Az eredmények június 2-án, csütörtökön este kerülnek nyilvánosságra a gálavacsorán. A díjakat is ekkor adják át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában