Frissen Fejérből

2022.05.18. 11:20

Már lehet jelentkezni a Mesés kiskertek - III. Székesfehérvár Gyermek Kertépítő Versenyre

Még van lehetőség jelentkezni a Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata és Székesfehérvár Városgondnoksága Kft. által óvodásoknak meghirdetett kertépítő, kertszépítő versenyre.

Hajdú Marianna

Forrás: FMH-Archív (NN)

Mind a város, mind a Városgondnokság fontosnak tartja az utánpótlást és az utánpótlás-nevelést. Mint a szerda reggeli tájékoztatón kiderült, június 22-én az Európai Virágos Városok és Falvak versenye (Entente Florale Europe) Európa legnagyobb múltra visszatekintő versenyének a zsűrije Székesfehérvárra látogat. 2019-ben nyerte meg Székesfehérvár a legvirágosabb magyar város címet, így ezen a rangos versenyen megyeszékhelyünk képviselheti hazánkat a városok kategóriában. A zsűri 22-én érkezik és ezeknek a mesés virágos kiskerteknek a meglátogatása lesz az egyik pontja bejárásuknak. A győztes csapat a helyszínen mutathatja be a zsűrinek saját kiskertjét. A szervezők szeretnék, ha az európai zsűritagok látnák, hogy már a legkisebbeket is bevonva szépülnek köztereink. A delegáció érkezéséig  – tehát Június 22-ig – biztosan fent fognak maradni a gyerekek munkái. Bozai István, a Városgondnokság vezetője kéri a kertek alkotóit, hogy gondozzák majd folyamatosan kiskertjeiket, az öntözésbe a parkban a parkőr kolléga fogja segíteni a kis kertgondozókat.

A kiskerteket június 22-ét követően az intézmények elvihetik és felállíthatják az óvodákban, ahol a gyerekek tovább tudják gondozni növényeiket. 

Deák Lajosné, önkormányzati képviselő hangsúlyozta, hogy nem csak az önkormányzati intézményeknek van lehetőségük jelentkezni a versenyre, hanem az egyházi intézményeknek illetve a magán óvodáknak is: 

– Minden gyermek fontos Székesfehérvárnak, és minden család.

A kiskertek védelmére a polgárőrségtől érkezett felajánlás, ők vigyázzák majd a gyerekek munkáit.

A kiskertek bemutatója 2022. május 27-én lesz, délután négy órakor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában