Már évente megrendezik

2022.05.31. 07:05

Lovasberényi találkozó: ötvenöt éve voltak osztálytársak

Szombaton találkoztak Lovasberényben azok az egykori kisdiákok, akik több mint félszáz évvel ezelőtt, ötvenöt éve járták ki együtt a helyi általános iskolát.

Tihanyi Tamás

Mostantól nem ötévente – hiszen az idő gyorsan szalad –, hanem minden évben találkoznak majd

Forrás: Az osztály

Egyikük, a ma Pákozdon élő Fazekasné Lujzi elmondta: annak idején még elég népes osztályban, negyvennégyen jártak együtt, közülük sajnos már csak húszan tudtak eljönni az idei találkozóra, amely az emlékek vidám felidézésével telt. Ennyi idő után már nem tudták egyetlen tanárukat sem köszönteni, és abban egyeztek meg, hogy az eddig ötévenként megszervezett eseményt ezután – hiszen az idő gyorsan szalad – évente rendezik meg. Fazekasné Lujzi egy kézművescsoport lelkes tagja, aki minden osztálytársának szép kulcstartót horgolt az idei osztálytalálkozó emlékére: nagy sikert aratott vele! Minden alkalommal gyertyát gyújtanak azokért az osztálytársakért és egykori tanárokért, akik már nem lehetnek közöttük, és hálásak Pillné Kajtor Marikának, aki olyan sokat fáradozik az összejövetelek megszervezésével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában