Pünkösdi Virágálom

2022.05.30. 11:23

Ismét virágba borul a királyok városa (videó)

Ahogy azt már megszokhattuk, minden évben virágba borul a város pünkösdkor, és szerencsére ez idén sem lesz másként. A 2022-es ünnepen a virágkötő mesterek hat helyszínen alkotnak.

Kecskés Zoltán

Forrás: Kecskés Zoltán / Fejér Megyei Hírlap

Az Országalmánál tartott sajtótájékoztatón Benkő-Igaz Krisztina, az SZKKK szakmai vezetője és Lehrner Zsolt alpolgármester számoltak be a tradicionális esemény részleteiről.

Mint mondták, idén hat virágüzlet vesz részt a belváros felöltöztetésében: az Országalmát közösen öltöztetik virágpompában. A Városház téren a színpadnál a Tűzvirág,  a Török-kútnál a Syl de Fleur, a Tip-Top előtt a Virágvár, a ciszter templom előtt a Budai 66, a Mátyás király-emlékműnél a Hortenzia Virágszalon, az Igéző előtt az Árvácska & Oázis Virágüzlet kompozícióit láthatja majd a közönség a június 3-6. között megrendezett pünkösdi hétvégén.

Lehrner Zsolt kiemelte, a hivatalos megnyitóra június 3-án, pénteken 17 órakor kerül sor a Városház Téren, ahol Cser-Palkovics András mond köszöntőt, majd ezt követően néptáncosok kíséretében körsétát is tehetnek az érdeklődők a különböző helyszíneken, közreműködik az Alba Regia Alapfokú Művészeti Iskola Kókonya csoportja. 18 órakor a színpadon virágkötészeti bemutató és árverés szerepel a programban a Virágvár virágüzlet közreműködésével, amelyet Pánczél Péter világbajnok virágkötő mester fog levezényelni. A licitből befolyt összeggel a Fejér Megyei Esély Gyermekvédelmi és Gyermeksegítő Alapítványt támogatják.

Benkő-Igaz Krisztina, az SZKKK szakmai vezetője hozzátette. A hétvége mindhárom napján négytől este nyolcig kézműves foglalkozások várják a családokat.

– A Fehérvári Kézművesek Egyesületével tavaszi virágokat, madarakat, ékszereket készíthetnek a résztvevők. A színpadon szombaton Palásti Máté gitárestjét, vasárnap a Vörösfenyő zenekar koncertjét élvezheti a közönség, hétfőn pedig előbb a Magyar Népmese Színház Az aranytollú madár című interaktív meseelőadás, majd az Oti Voice & Bass műsora várja a nézőket  – zárta gondolatait.

Egy kis nosztalgiának pedig idézzük fel, milyen is volt az esemény 2020-ban!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában