Társunk a forróságban

2022.05.14. 15:30

Hűsítő finomságok: variációk jégkockára

Nyakunkon a meleg, ilyenkor még fontosabb a megfelelő mennyiségű folyadék bevitele. Mivel dobhatjuk fel a már unalmas vizet? Hívjuk segítségül a jégkockakészítőt.

Veszprémi Napló

Gyümölcsöt is tehetünk a jégkockatartóba

Forrás: Shutterstock

Tegyünk a jégkockakészítő rekeszeibe friss bogyós gyümölcsöket, majd öntsük fel vízzel, mielőtt a fagyasztóba tesszük. Színesebb és finomabb lesz a limonádé, ha egy-egy kockát a vízbe dobunk a citromkarikák mellé. Ezzel a lendülettel fagyaszthatunk le citromlevet is: ha nincs otthon citrom, a limonádéról akkor sem kell így lemondanunk. 

A citromos jeget más üdítőkbe is beledobhatjuk a forróságban. Ha jeges kávét akarunk inni, de nem szeretnénk jégkockával felvizezni a frissítőnket, fagyasszunk le kávét, és használjuk a kávéjégkockákat ilyen esetben. 

Minifagylalt is készíthető, turmixoljunk össze friss gyümölcsöt és joghurtot, öntsük a jégkockatartóba. A rekeszekbe szúrjunk kis pálcikákat, így fagyasszuk le a fagyit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában