A kicsikről szólt

2022.05.31. 07:20

Gyerekzsivaj, móka, egész napos kacagás Szabadbattyánban

A rossz időjárás ellenére is fergetegesre sikerült május 28-án a Móricz Zsigmond Művelődési Ház és Könyvtár munkatársai gondozásában megrendezett gyereknap. Sokat dolgoztak azon, hogy a falu fiatalabbjai kedvükre szórakozzanak és a nap valóban róluk szóljon.

Hajdú Marianna

A legkisebbek is megmutatták tehetségüket

Forrás: Önkormányzat

Az iskola bitumenes focipályáján a gyerekek kipróbálhatták a nerfpályát és az elmaradhatatlan ugrálóvárat. A park végében a baracskai Árpád Nemzetség Hagyományőrző és Kézműves Egyesület jurtát állított fel, amely honfoglalás kori eszközöknek és fegyvereknek szolgált kiállítási helyéül. Az egyesület tagjai korhű ruhába öltözve vezényelték, segítették és tanították az íjászat mesterségét az érdeklődőknek. Az orvosi rendelő előtti parkolóban elektromos kisautókkal körözhettek a gyerkőcök. Arcfestés, csillámtetoválás, kézműveskedés és hajfonás is színesítette a napot, de a legnagyobb show-t a megyei rendőrkapitányság rendőrkutyás bemutatója nyújtotta.

A település történetében először rendezték meg a Battyáni gyémántok elnevezésű gyermek ki-mit-tudot, amely nem verseny volt, hanem inkább bemutató, ahol azok a helyi gyerekek mutathatták meg tehetségüket és szorgalmukat, akik az iskolaidő után hasznosan töltik szabadidejüket. A másfél óra alatt fellépő 60 gyermek 13 produkciója között volt ének, szintetizátor- és zongoraprodukció, szavalat.

A Batthyány Lajos Általános Iskola Kenguru Ugrókötél Csoportja, Így tedd rá! népi játszó csoportja (jórészt óvodásokkal) citera- és doromb­előadással, valamint gitáros ének előadással készült. De volt itt zenés, interaktív óriásbábozás, akikkel táncolhattak és énekelhettek a gyerekek, de még aszfaltrajzverseny is.

A nap végére elfogytak az ingyenes finomságok, az 1200 db palacsinta és a 600 db amerikai hot-dog, amelyet a Csíkvár Nyugdíjas Klub tagjai sütöttek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában