Frissen Fejérből

2022.05.17. 07:05

Beteljesíti sorsát, egyre népszerűbb a nádasdladányi kondipark

Szaporodnak a kondiparkok megyeszerte. Irigykedve nézik azok, akiknek még nincs. De vajon azok, akik már rendelkeznek a szabadtéri sportolási lehetőség ezen formájával, mennyire képesek használni, kihasználni?

Hajdú Marianna

Nem marad sokáig üresen a nádasdladányi kondipark

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Néhány héttel ezelőtt adták át a nádasdladányi létesítményt. A településen komolyan foglalkoznak a sporteszközök napi szintű használatával. Tervek kovácsolódnak az emberek motiválására.  A legjobb, amikor a legkisebbek a mozgás és a sport szeretetét már az óvodától magukénak érzik. Faragóné Baricza Anita óvónő az egészséges életmód követője családjával együtt. Az oviban mindennaposak a tornák, egy héten egyszer nagy testnevelést tartanak, ami a csoportban 20-30 percet jelent és egyre jobban növelik a teljesítményt, az időtartamot a gyerekeknek, hogy az állóképességük fejlődjön. 


– Az óvodában elkezdjük megszerettetni velük a sportot, az iskolába kerülve fel fogják fedezni a park előnyeit, mivel nagyon jó helyen van. Egyelőre számukra nagyok a gépek, de az iskolások, napközisek már használják – meséli Anita, aki az óvodán kívül tartana zenés edzéseket is, akár heti gyakorisággal, természetesen felnőtteknek. 


Az általános iskolából a diákok rendszeresen kezdik látogatni a fitneszparkot. Testnevelésóra keretén belül kapnak majd a gyerekek pontos iránymutatást a különböző eszközök helyes és pontos használatáról, amit később is hasznosítani tudnak. Szekeres Zoltánné, az iskola igazgatója tervezi a tanórán kívüli foglalkozásokon bevezetni, illetve a gyerekeket átvezetni arra, hogy használják ezeket a berendezéseket: 
– A gyerekek balesetvédelmére nagy hangsúlyt kell fektetni. Minden területen, mint a testnevelés vagy a technika, rajz, informatika, ezeknél az eszközöknél is fel kell készíteni a gyerekeket. A testnevelő kolléga is rendkívül hasznosnak találja az eszközöket, főleg a diákok iskolaidőn kívüli mozgásához. 


Nyáron sem áll meg az élet, akkor is szükség van mozgásra. Szuper családi program is lehet, mivel a park melletti játszótéren a picikék is jól szórakozhatnak, míg a szülők megmozgatják izmaikat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában