Autóőrszem alkalmazás

2022.04.28. 17:00

Önkéntes őrszemek figyelhetik az autókat

Összefogásra ösztönzi az autós közösséget a telefonos alkalmazás, amellyel bárki jelezheti a jármű tulajdonosának, ha az lehúzva hagyta az ablakot, rossz helyen parkolt vagy éppen megbüntetik. Így is fejlődhet az autós kultúra.

Héjj Vivien

Az alkalmazás egyik célja az autós kultúra fejlesztése, az egymásnak való segítés

Forrás: Héjj Vivien / Fejér Megyei Hírlap

Sokakkal előfordult már, hogy lehúzva hagyták autójuk ablakát vagy épp felkapcsolva maradt a fényszóró, s induláskor már csak a bosszankodás maradt, hogy lemerült az akkumulátor. Az ilyen esetek mielőbbi orvoslására jött létre az okostelefonokra ingyenesen letölthető Autóőrszem alkalmazás. Az applikáció lényege, hogy az autó rendszámának megadásával az észlelt problémáról riasztást lehet küldeni az autó tulajdonosának, aki – amennyiben használja az őrszemet – azonnal tudomást szerezhet a járműve aktuális állapotáról. 

Hogyan is működik a rendszer? Az alkalmazás letöltése után egy felhasználónév és egy e-mail-cím megadásával regisztrálhatunk, majd csupán az autónk rendszámát kell megadni, így máris fogadhatjuk az esetleges riasztásokat. Amellett, hogy saját járművünket ilyen módon akkor is szemmel tarthatjuk, amikor fizikailag nem vagyunk mellette, autóstársainkat is segíthetjük. Néhány kattintással – és az érintett autó rendszámának megadásával – jelezhetjük a tulajdonosnak, hogy rossz helyre parkolt, nyitva hagyta az ajtaját. Vagy ha épp megbüntetik, elvontatják, megrongálják járművét, arról is értesíthetjük őt. 

Egy regisztrációval több rendszámot is kezelhetünk, így azon családtagok járműveit is szemmel tarthatjuk, akik nem rendelkeznek az applikáció használatához szükséges eszközökkel. Fontos kiemelni, hogy az alkalmazás minden hivatalos szerv vagy szervezet rendszerétől függetlenül működik, nem áll közvetlen kapcsolatban hivatallal, intézménnyel, szervezettel, ebből kifolyólag az alkalmazáson belül végzett tevékenység nem minősül hiteles, hivatalos tevékenységnek. Az alkalmazás egyik legfontosabb célja az autós kultúra fejlesztése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában