Tavasszal a színes a nyerő

2022.04.09. 15:00

Körömtrend: az új technikák is gyorsabban terjednek az online világban

A tavasz beköszöntével egyre többen érzik úgy, hogy szeretnék felfrissíteni az őket körülvevő világot. Ilyenkor előkerülnek az egyre színesebb ruhák, és bizony a körmök terén is az egyre élénkebb árnyalatok felé húz a manikűrjükre igényes hölgyek szíve. Ennek ellenére megvannak a jól bevált jolly jokerek, amelyek évek óta virágzásukat élik – igaz ez az esküvői körömdivatra is.

PP

Lakicsné Haramia Nikolett kézápoló és műkörömépítő szakember elmondta: tavasszal sokan választják manikűrjükben a kék, a zöld és a rózsaszín különböző árnyalatait, valamint a nagyobb szemű csillámokkal készülő átmenetes körmöket

Forrás: Ohr Tibor

Arról, hogy az előttünk álló szezonban milyen manikűrt választ magának az, aki igazán trendi szeretne lenni, Lakicsné Haramia Nikolett kézápoló és műkörömépítő szakemberrel beszélgettünk. 


– A Pantone minden évben kiadja az év új trendszínét. Idén ez a „Very Peri” fantázia- nevet viselő kékes-lilás árnyalat – tudtuk meg Nikolettől. Elmondta, hogy az ő vendégeit nem igazán befolyásolják a legutóbbi trendek. Jellemzően inkább egy-két éves periódusokban váltakozik az, hogy mit kérnek leginkább tőle. 


Egy új felkapott minta 
– Mindig jön egy-egy új technika, amely az online világnak köszönhetően gyorsan elterjed és a megjelenését követő évben biztosan a vezető minták közé tartozik – vélekedik a körmös szakember. Mint mondja, jelenleg ilyen trendminta a „glitter ombre”, ami annyit jelent, hogy a köröm tövétől nagyobb szemű csillámok vagy füstfóliadarabok vannak beépítve, amit átmenetesen tejfehér (milky white) vagy körömágy színű anyaggal mosnak el úgy, hogy a csillámos rész fokozatosan beleolvadjon a színbe. 


– Ez tavalyi trend, sőt lehet már kétéves is. Azóta az alaptechnikának már rengeteg változata létezik. Két kisgyermek mellett kicsit nehezebben követem a nagyvilág divatját, de idén biztosan még mindig első helyen fog állni a népszerűségi listán – vélekedik Nikolett. Hozzáteszi: ami a mintákat illeti, ő úgy tapasztalja, hogy a festett minták nem igazán élik fénykorukat a hétköznapi emberek számára elérhető normál szalonmunkákban. Sokkal népszerűbbek manapság például az ásványhatású beépítések, a kvarc-, valamint a márványminta. Formában az utóbbi években a szűkített kocka, más nevén a balerinaforma volt az első helyen. Jelenleg viszont a normál kockaforma a legjellemzőbb. A francia és a babyboomer (bőr- és fehér szín közötti átmenetes) körmök sosem mennek ki a divatból. Ugyanúgy örök kedvencek a világos rózsaszín, piros és nude (bézs) lakkozások. 
Utóbbiak adják Nikolett szerint a tavaszi körömdivatot is. A minták között azonban ilyenkor megjelennek a virágos motívumok. A szakember itt megjegyzi: nagy örömére vendégeire ilyen tekintetben nem jellemző a visszafogottság – előszeretettel választanak pinkes és élénk kékes-zöldes színeket.

 

 
Esküvőre mit válasszunk? 
A körmös szakember kitért az esküvői szezonra is. Évek óta azt tapasztalja, hogy a legtöbb menyasszony a már emlegetett babyboomer körmöket választja egy kis kövezéssel, porcelánvirág-díszítéssel. Szintén örök dobogósok a népszerűségi listán a francia körmök is. – Az „én menyasszonyaim” általában merészebbek, ilyenkor bátran építtetnek hosszabb körmöket sok-sok strasszal, extrább csillámozással. A komfortzóna átlépése mellett vagyok, de sokan a visszafogottabb vonalat követik ilyenkor – magyarázza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában