Frissen Fejérből

2022.04.26. 16:55

Igazi kincsesládára bukkanhatnak a fáradhatatlan szemű dinnyési könyvmolyok

Az olvasás szeretetére nevelést nem lehet elég korán elkezdeni.

Fodor Tímea

Bátran ossz meg Te is könyveket!

Forrás: Fodor Tímea / feol.hu

A könyvek varázslatos tárgyak. Változó külalakkal, tartalommal, de mindig fontos üzenettel és mondanivalóval találják meg a legkülönbözőbb korosztályokat. Lehet új, vagy lehet használt, de sosem ítélkező. Szórakoztat és elgondolkodtat, kiszakít a hétköznapok monotonitásából, feltölt energiával és reménnyel. Talán fel se fogjuk, mert magától értetődő az a pár lapnyi csoda, amit átélhetünk akár minden nap. Úton az iskolába, munkahelyre, limonádét szürcsölve az erkélyen ücsörögve. 

A különböző játékok és gyerekkönyvek a fiókokban kaptak helyet
Forrás: Fodor Tímea / feol.hu

Ezen érzések együttese ösztönözhette Száraz Krisztát, a Könyvkuckó gazdáját, hogy nyisson a dinnyési publikum felé. A hagyományőrző központba ugyanis nemrégiben kikerült egy mutatós szekrény, ami telis-tele van szórakoztató könyvekkel felnőtteknek, s gyermekeknek egyaránt. További plusz, hogy a picúrok játékokat is felfedezhetnek a polcokon, amelyek tartalmát ők maguk is tovább gyarapíthatják. 

A vitrinen erre és még sok más hasznos információra is felhívják a figyelmet, mint például, hogy kikapcsolódást nyújtó, olvasmányos könyvek cserélődjenek a polcokon, hiszen a szórakoztatás az elsődleges célja a kuckónak. Te már kipróbáltad?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában