Frissen Fejérből

2022.04.19. 15:00

Győzött a vérteskozmai Roxy

Talán már ismerős lehet Radisics Milán fotóművész neve, akiről legutóbb néhány héttel ezelőtt írtunk, amikor megtudtuk, hogy két külön kategóriában sikeresen szerepelt a világ legnagyobb fotópályázatán, a Sony World Photography Awards-on.

Déri Brenda

Roxy ivását a medencéből másfél hónapig tartott megörökíteni

Forrás: Radisics Milán

Ahogy akkor írtuk Vadvilág és Természet kategóriában a Karanténban egy rókával című fotósorozata jutott be a döntőbe, mellyel egyúttal a világ három legjobbja közé került a sorozat. Ennek kulcsfigurája a fiatal szuka róka, Roxy. A fotós nyolc hónapon át, besötétedéstől egészen a hajnali órákig figyelte és fotózta, ahogyan az állat rendszeresen látogatja vérteskozmai házának udvarát. Nos, ezen fotóesszéjével nemcsak, hogy bejutott a kategória döntőjébe, hanem meg is nyerte azt. – Roxyról készült sorozatom megkapta az Oscar-díjjal felérő elismerést, győzött a Sony World Photography Awards-on, a világ legnagyobb fotó pályázatán a profi fotósok között,  Nature&Wildlife – Vadvilág és Természet –  kategóriában. Roxy eddigi legnagyobb sikere, nekem pedig öröm és boldogság – írta nekünk Milán az eredményhirdetés után, melyre április 12-én került sor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában