Erőteljes színekben pompáznak

2022.04.18. 08:00

Blézerek, bojtok - Idén a horgolt holmik is visszajönnek a divatba

Az utóbbi időszak bezártsága után a divat is próbálja behozni a lemaradást. A tervezők a modellek szűkebb palettájával jelentkeznek ugyan, de annál inkább erőteljes színekkel.

Tóth B. Zsuzsa

Forrás: Pexels

Az idei tavaszi és nyári divat kedvencei maradnak a blézerek, a bővebb nadrágok, és érkeznek a horgolt ruhák, pulóverek, kardigánok.

 

A pasztellszínek helyett az élénkebb árnyalatok és a virágminták lesznek divatosak Peszlen Mária divattanácsadó szerint. Anyagok terén a fényes szatén, sifon, nejlon, a flitteres, fémes hatású vagy természetes hatású géz. A divatot a merész, áttetsző, a testet alig takaró ruhák is uralják. A westernhangulatot árasztó rojtok ismét visszatérnek a divatba, de nemcsak a ruhákon, hanem a kiegészítőkön, így a táskákon és a fülbevalókon is hódítanak. A bohém mintás felsők, nadrágok élénk szí­nűek lesznek. Akár a szivárvány minden színét viselhetjük, köztük az év árnyalatát, a kékeslilát és a gyógyítást szimbolizáló zöld minden árnyalatát. A horgolt felső viselhető szaténszoknyával vagy nadrággal, a 80-as évekből ismert puffos ujjú blézerrel, vagy kosztümmel. Még mindig hódít a pliszírozás, amely nem feltétlenül erősíti az alakot. A testhez simuló overall mellett hódít a trapézszárú nadrág. Utóbbi a magas, vékony hölgyeknek áll jól. Megmaradt a divatban a különleges kivágású ruha, a csípőnadrág, a platform és a gyöngyékszer. 
A táskák nőiesek és jól kihasználhatók idén. Klasszikus fazonúak, vagy retró retikülök. A legtrendibbek apró pántosak, feltűnő díszítésűek. Jellemző a színkavalkád, az élénkebb tónusok, a lilák, de a piros, zöld vagy kék retikül is divatos. Megjelennek a vödörtáskák, a kerek, félhold alakú darabok. A cipők között már nem találjuk meg az eddig kedvelt tavaszi csizmákat, inkább a vastag talpú mokaszinokat. A mokaszin kényelmes, és a sokszor szeszélyes tavaszi időjárásban praktikus. A klasszikus fekete mellett találkozhatunk barna és bézs darabokkal. TBZS 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában