Frissen Fejérből

2022.03.22. 07:45

A testi és lelki fittség is fontos - Konferenciát tartottak Fehérváron

Aktívan Fejér megyében címmel tartottak konferenciát a MOL Aréna Sóstó rendezvénytermében, ahol az előadók mellett a megye és Székesfehérvár turizmusának fontos szereplői is jelen voltak.

Baráth Eszter

Cser-Palkovics András és Révész Máriusz a konferencián

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: NAGY NORBERT

A székesfehérvári konferenciát annak a sorozatnak a részeként tartották, amelyet az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda, valamint az Aktív és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ közösen indított útjára. Ennek lényege és célja az, hogy az ország különböző régióiba ellátogatva a helyi partnerekkel közösen bemutassák a térségben végrehajtott fejlesztéseket és a folyamatban lévő beruházásokat. 


Az előadások sorát Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere kezdte meg, aki elsősorban a város jelentős szabadidősport-lehetőségeiről és a közösségi sportról beszélt. – Meggyőződéssel valljuk azt, hogy együttműködésre van szükség utánpótlássport, diáksport, szabadidősport és élsport vonatkozásában. Egyik sem fog tudni fejlődni a másik nélkül – kezdte előadását és foglalta össze a város által, a sport területén felállított stratégiájának alapvetését. A városvezető beszélt a Nyitott tornatermek programról, a nyugdíjas-sportvetélkedőkről, a szabadidősport-rendezvényekről és az ezen a területen elvégzett infrastrukturális fejlesztésekről is. 
Az eseményen Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos az országos fejlesztésekről és jelenleg is zajló beruházásokról beszélt. Úgy fogalmazott, alapvető cél, hogy Magyarország a legélhetőbb országok közé tartozzon, ehhez viszont könnyebbé és egészségesebbé kell tenni a mindennapokat. Révész Máriusz elmondta, az aktív életmód feltételeinek javításában korábban soha nem történt olyan mértékű előrelépés, mint 2010 óta. 


Ahogy az a kormánybiztos előadásából is kiderült, ez idő alatt többek között 1850 kilométer kerékpárút épült, több mint 3000 kilométer kerékpározható utat jelöltek ki, számos turistaház és vízitúra-megálló újult meg, fejlődik a kisvasutak állapota, folyamatosan fejlesztik a nyaralóhajó-programot, rendszeresen, nagy érdeklődéssel zajlanak a vándortáborok és több tájékoztató füzetet is kiadtak. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában