Frissen Fejérből

2022.03.22. 11:30

A síelés valódi élményére készülhetünk fel az újonnan átadott fehérvári tanpályán

A gyerekek és a felnőttek számára is alkalmas sítanpályát adtak át hétfőn délután Székesfehérváron.

Hajdú Marianna

A valódi terep előtt érdemes tanpályán gyakorolni

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az átadóünnepséget az Aktív Magyarországért Felelős Kormánybiztosi Iroda nevében Révész Máriusz kormánybiztos nyitotta. A kormánybiztos mindenkit arra biztatott, hogy mielőtt valódi pályán próbálná ki a síelést, előtte egy ilyen sítanpályán vegyen néhány órát, mert garantáltan fokozni fogja a síelés adta élményt. 


A síelés méltán népszerű sport, amely sokaknak nyújt kikapcsolódást a téli időszakban, a tanpálya pedig segítséget adhat a szakszerű és biztonságos felkészüléshez. Vargha Tamás országgyűlési képviselő és Mészáros Attila alpolgármester egyaránt azt hangsúlyozták, hogy milyen fontos napjainkban a sport és az egészséges életmódra nevelés. 

Forrás: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap


Babos Sándor, a síoktatók magyarországi szövetségének elnökségi tagja köszönetnyilvánítását követően a vendégek elsők között próbálhatták ki a tanpályát. A 45 méter hosszú, 10 méter széles pálya világítással és felvonóval is fel van szerelve, ahol magas színvonalon, hozzáértő kezek között tanulhatják ősztől tavaszig, kicsik és nagyok egyaránt a síelés alapjait. A tanpálya mellet egy kiszolgáló épületben lehet majd pihenni, illetve öltözni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában