Frissen Fejérből

2022.02.08. 07:10

Várják a szerelmeseket és a lakatokat Zámolyon

Az eredeti tervekkel ellentétben tavaly Valentin-napra végül nem, csak nyárra készült el a Szerelempark. Az ötlet gazdája arra bátorít minden szerelmespárt, helyezzék el a kapcsolatukat jelképező lakatot a lakatfalon!

Borsányi Bea

A Szerelemparkban még kevés a lakat, arra biztatják a párokat, pecsételjék meg így kapcsolatukat

Forrás: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Nagyné Méhes Mónika 2019 óta dolgozik a helyi képvi­selő-testületben. A településfejlesztési bizottság elnökeként komolyan veszi a munkáját, igyekszik olyan ötletekkel előállni, amelyekkel szebb, több, adott esetben vonzóbb lesz a település. 

Az ő kezdeményezésére készültek például tavaly a község több utcájában kirakott, ízléses fa virágládák is. A Szerelempark ötletével is ő állt elő: – Régi vágyam egy olyan hely létrehozása a faluban, ahol a szerelmesek lakattal tudják megpecsételni a kapcsolatukat, és ami egyben olyan helyszín, mely alkalmas esküvői fotózásra is. Sajnos tavaly nyár óta csak néhány lakat került a falra, ezért most, Valentin-naphoz közeledve arra bátorítom a szerelmeseket, tegyenek lakatot a falra! Ösztönzésül pedig szerelem témájú hűtőmágneseket ajánlottam fel mindenkinek, aki új lakatot helyez el – mesélte Nagyné, aki szerint az önkormányzat és a művelődési ház között kialakított kis terület Zámoly egyik gyöngyszeme lett. 

A bizottság elnöke azt is elárulta a Fejér Megyei Hírlapnak, hogy tavaszra megvalósul egy másik ötlet is: egy emlékérme-készítő gépet állítanak fel a községben, amellyel Zámoly négy nevezetessége egyikének – a Magtár, a Madárkert, a katolikus templom melletti országalma vagy a zámolyi serfőzőt jelképező söröskorsó – képét préselhetik majd rá egy érmére és vihetik magukkal haza a településre érkező látogatók, turisták. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában