Frissen Fejérből

2022.02.25. 14:00

Szenvedélysziget: a virtuális valóság megelevenedett az Alba Regia Sportcsarnokban

A megyeszékhelyre érkezett csütörtökön az Országos Gaming Expo, melynek keretein belül nemcsak a retró és a legújabb játékokkal ismerkedhettek meg a gamervilág szerelmesei, hanem versenyezhettek is egymással.

Palocsai Jenő

Pap Marcell (j1) elárulta, hogy rengeteg időt töltött korábban játékkal, de éppen érettségi előtt áll, így most tanul és edz

Forrás: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Elsötétült az Alba Regia Sportcsarnok küzdőtere és lelátója. A fekete szőnyegek és sötét molinók is jelezték, hogy másik világba csöppen, aki idelátogat. A sötétből élesen kiváltak a kivetítők, monitorok, a megvilágított billentyűzetek, és persze az említett fényekben fürdő, koncentráló arcok, akiket már az érkezésük első pillanatában elragadott a játékszenvedély. 

Még február 18-án indult útjára az Országos Gaming Expo (OGEX), és a tervek szerint április 2-ig valamennyi magyar nagyvárosba ellátogat. Amint azt a szervezőtől, az Egymillióan a Magyar E-sportért Egyesülettől (E-sportmilla) megtudtuk, a játékipar rugalmassága és innovációja a világjárvány alatt is töretlenül folytatódik, és az ennek köszönhető technológiai újdonságokat és aktuális trendeket gyakorlatilag minden nagyvárosba házhoz viszi az OGEX. Az ingyenesen látogatható gaming roadshow lehetőséget biztosít mindenkinek, hogy kipróbálja magát a különböző videojátékokban, társasjátékokban, videojátékos kompetenciafelmérésben, egyéb fizikai aktivitást igénylő játékokban.

A csarnokban sokan egy helyben ültek, figyelve a monitort, és csak az ujjaik mozogtak a billentyűzeten, konzolon, ám a virtuális valóság sarokban szinte élőben folyt a küzdelem, miközben a másik végen táncoltak a képernyő előtt a középiskolások. A központi részen felállított színpadon ismertették a lehetőségeket. Arrébb Star Wars-kiállítást láthattak az érdeklődők, míg a belső sarokban a számítógépes korszak hajnalán született retró játékokkal lehetett elütni az időt. Az autószimulátorok sem hiányozhattak a roadshow eszköztárából. Itt egy kupáért is megküzdhettek egymással azok, akik a legjobb köröket futották napközben. Mint megtudtuk, az OGEX keretein belül rendezik meg a FIFA22 országos e-sport-versenyt is, amely a Magyar E-sport Szövetség (HUNESZ) versenykiírása alapján zajlik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában