Frissen Fejérből

2022.01.22. 14:00

Tanácsok egy profi fotográfustól, hogy a legjobbat hozd ki magadból egy Tündérszép fotózáson!

Javában zajlik a Tündérszépek 2022-es fordulója, ahol a jelentkezés után - amennyiben kérik - egy profi fotózás vár a hölgyekre, hogy tökéletes képekkel induljanak neki a megpróbáltatásnak.

Bagotai Zsanett

Forrás: Pixabay

A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy az izgalom igencsak rá tudja nyomni a bélyegét a fotózásra, így egy profi fotográfushoz, Kővári Rudolfhoz fordultunk segítségért, aki szívesen osztotta meg velünk jó tanácsait, melyek hatalmas segítséget nyújthatnak a jelentkezők számára. 

- Ha nem vagy képzett modell, előfordulhat, hogy nem érzed magad komfortosan a kamera előtt, nem tudod, hogyan is kell pózolnod, annak érdekében, hogy szép képek készüljenek rólad. Nos, az első tanács ebből adódik: ne izgulj. Egy fényképen nagyon könnyen észrevehető az aktuális hangulatod - biztosan mondták már, hogy mosolyogj, s tudod jól, hogy ha ez nem természetes, akkor erőltetett lesz. Ha nem tudsz ellazulni, s nem adod önmagad, akkor ez az arcod fog visszanézni rád az elkészült alkotásokon is - kezdi mondandóját a szakember.

 

Mindenek előtt gondold végig, hogy hova mész, s nagyjából mi is fog történni. Amikor profi fotóssal dolgozol, nem kell aggódnod, rengeteg tanáccsal fog ellátni, s igyekszik ő is arra törekedni, hogy jól érezd magad. 

 

A ruha és a kiegészítők összhangja 

 

- A következő fontos dolog a ruházat. Még mielőtt készítesz egy nagy ruhakupacot a szobád közepén, és kétségbeesetten ráülsz, miközben azt mondogatod, hogy "nincs egy göncöm se, amit felvegyek", gondold végig, hogy milyen stílusú képek fognak készülni! Mi a cél? Lehet ez estélyitől kezdve az utcai ruháig bármi, de a legfontosabb, hogy a színek harmóniában legyenek egymással, a sminkeddel, a kiegészítőkkel, s legfőképp önmagaddal. Ha olyan stílust erőltetsz, ami nem illik hozzád, akkor nem fogod magad jól érezni. Törekedj arra, hogy minden darab téged, a Te egyéniséged tükrözze. Színeknél fontos, hogy harmóniában legyenek. Például ha pasztellszíneket választasz, akkor az jelenjen meg a cipődtől a kiegészítőkig mindenen. S ami még fontosabb: a ruha fogja kiemelni az egyéniséged, a stílusod, az alakod. Válassz olyat, amiben jól érzed magad! Feliratos daraboknál figyelj arra, hogy ne legyen semmi olyan, amivel nem tudsz azonosulni, félreérthető. A ruházatnál fontos az is, hogy milyen környezetben, esetleg háttér előtt készülnek majd a képek. Tehát például fekete estélyit nem célszerű fekete háttérrel kombinálni - hacsak nem egy adott koncepcióra készülnek a képek, de akkor az legyen egyeztetve a fotóssal is. Ezután érdemes felpróbálni a kiválasztott darabokat, cserélgetni, mi mivel passzol - tanácsolja a fotográfus. 

Kővári Rudolf hasznos tanácsokat osztott meg, hogy a jelentkezők felkészülten érkezhessenek szerkesztőségünk fotósának kamerája elé

Gyakorlás

 - Ha van lehetőséged, jöhet a pózok gyakorlása a tükör előtt. Így látni fogod, hogy nagyjából hogyan fogsz kinézni az elkészült fényképeken. A szemünk szereti a szép íveket, és alakzatokat. Például előnyös, ha nem szembe állsz a kamerával, mindkét lábra támaszkodva, hanem igyekszel kihangsúlyozni az alakod. Ehhez nagyon fontos, hogy húzd ki magad - vállak hátra, mellkas előre -, a kamerától távolabb eső kezeddel beletúrhatsz a hajadba (ezáltal háromszöget formázva a könyököddel), picit behajlítva a lábad, csípőd kitolva, törzsből picit fordulva máris látni fogsz egy szép S alakot, valamint egy vonzó nőt. 

Bízom benne, hogy ennél a pontnál már segítettem annyit, hogy látva magad, az önbizalmad is megérkezik, és az első tanácsom, hogy ne izgulj, könnyebben teljesül. Érkezz így, boldogságot sugározva, s mindezt Te is látni fogod az eredményeken - zárja sorait Kővári Rudolf, aki sok sikert kíván a jelentkező hölgyeknek! 

A jelentkezés március 22-ig tart, tehát még nem késő jelentkezni, amit ide kattintva tudtok megtenni! 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában