Szépségverseny

2021.10.26. 07:05

Te mit faragtál? Keressük a legszebb halloweeni töklámpást Fejérben!

Ismét közeledik a várva várt halloween időszaka, és egyre többen készítenek művészi alkotásokat közönséges tökökből. Ha a te családodban is szokás, vagy az iskolában faragtál egyet, csak fotózd le, és küldd el nekünk!

Horváth Virág

Fotó: Pixabay.com

A feol.hu szerkesztősége már alig várja a halloween időszakát, a sok jelmezt és díszt, a sok nevetést és édességet. Szeretnénk ezt az ünnepet olvasóinkkal együtt különlegessé varázsolni, ehhez pedig nem kell mást tenniük, mint elküldeni nekünk a [email protected]-ra a töklámpás fotóját (pláne, ha még a büszke művész is megmutatja magát a fotón!) mi pedig egy nagy boldog albumba rendezzük őket, hogy az idei ünnep is emlékezetes lehessen!

Ha azt gondoljátok, hogy a töklámpás faragása „amerikai butaság”, jó, ha tudjátok, magyarországi vonatkozásban is régi hagyománya van a töklámpásnak. Salamon, Árpád-házi király, miután elveszítette a trónt, vissza akarta szerezni. László, akivel trónviszályban állt a hatalomért félt, hogy Salamon eléri célját, ezért a visegrádi vár tornyába záratta. Az őröknek parancsba adták, hogy sötétedés után töklámpásokkal világítsák ki a tornyot, hogy éjszaka is szem előtt legyen a fogoly. A Salamon-torony egykori királyunk emlékét őrzi.

Így tehát elő a szerszámokat, faragjunk minél több tököt, és mutassátok meg, milyen kreatívak is vagytok!

A fotókat e-mailben várjuk a [email protected] e-mail címre! Amennyiben a fotón kiskorú gyermek is szerepel, úgy kérjük a szülőket az ITT található hozzájárulási nyilatkozat kitöltésére, melyet a nevezéssel együtt kérünk a fenti e-mail címre eljuttatni.

A részletes játékszabály ITT olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában