Frissen Fejérből

2021.10.07. 12:44

Igari Antal tart tárlatvezetést Kabáczy Szilárd képei között

A Múzeumok Őszi Fesztiválja rendezvényeként október 8-án, pénteken, 18 órai kezdettel Igari Antal megyei főépítész tart szubjektív tárlatvezetést a Szent István Király Múzeum Országzászló téri kiállítóhelyén, mégpedig Kabáczy Szilárd fotókiállításában.

Majer Tamás

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A tárlat számos székesfehérvári városfotót is bemutat Kabáczy Szilárd, a Fejér Megyei Hírlap egykori fotóriporterének munkásságából. Köztük olyanokat is, amelyeken éppen épülnek a sokat szidott, s sokat áldott panelházak. – Építészhallgatóként, az első évfolyam után mi is itt voltunk az egyetemről nyári termelői gyakorlaton. Pont egy Klaszp-épület villanyszerelési munkái mellett dolgoztunk, segédkeztünk mi is, mint itt, ezen a képen – mondta és mutatta Igari Antal.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Egy másik képen, egy belvárosi felvételen, amely a bazilika közelében készült, Igari Antal tényleges szülőháza is megjelenik. A főépítész biztos, hogy mesél erről a képről, erről a házról is. Lapunknak elmondta előzetesen azt is, készül néhány, a saját archívumában őrzött fotóval is. Ilyen volt, ilyen lett típusú összehasonlításokat kíván tenni.

A névcserén átesett A Szabadművelődés Háza, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ Fürdő sori épülete is szóba kerül bízvást. A főépítészt szavaiból kitűnt, sokra tartja a Tóparti Gimnáziummal különleges egységet alkotó épületet, amelyet a vízpartiság, a Csónakázó-tó emel ki környezetéből.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában